Bu uçağın pilotu yok! Otonom hava aracı ilk uçuşunu yolcularıyla yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Otonom yani kendi kendine hareket eden sistemler 21. yüzyılın en büyük teknolojileri arasında. Son yıllarda otonom taksiler, arabalar, askeri araçlar hızla artıyor. Son olarak Çin'de otonom hava aracı ilk uçuşunu yolcularıyla yaptı.

Otonom hava araçlarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Çin yapımı otonom hava aracı EHang 216, Japonya’da yaptığı test uçuşunu başarılı şekilde tamamladı. Test uçuşunun geçtiğimiz günlerde Japonya'nın Oita şehrinde yapıldığı açıklandı.

Çin'de lider bir dron üreticisi olan EHang tarafından geliştirilen EHang 216’nın, iki kişi kapasiteli ve alçak irtifa gezi, tıbbi yardım ve kısa mesafeli lojistik için kullanılması planlanıyor.

JAPONYA'DA PİLOTSUZ HAVA ARACI UÇUŞU

EH216, Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı'nın onayıyla, Oita kentindeki Tanoura Plajı'nın kıyı şeridi boyunca iki yolcu ile pilotsuz olarak uçuşunu tamamladı. 

Japonya'nın Oita Belediye Başkanı Sato Kiichiro etkinliğe katılarak, "Bugün EH216 burada yolcu taşıyan uçuşun zorluğunu üstleniyor ve bu ana tanıklık etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bugünkü yolcu taşıyan uçuş testinin, otonom hava araçlarının pratik kullanım örneklerine doğru bir adım daha atmasını hızlandırmasını ve böylece fırsatlarla dolu bu sektörün tüm hızıyla devam etmesini umuyorum.” dedi. 

Oita Belediye Başkanı Sato Kiichiro konuşmasının devamında ise, "EH216'nın daha fazla şehirde uçuş testlerini ve EH216'nın Japonya'da konuşlandırılıp uygulanabileceği geleceği dört gözle bekliyoruz." ifadesini kullandı. 

(Haber Merkezi / İHA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...