Çin, yeni geliştirdiği Licien-1 roketiyle 5 uydu fırlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin, yeni geliştirdiği Licien-1 roketiyle 5 uydu fırlattı

Teknoloji Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çin, katı yakıtlı Licien-1 roketiyle uzaya 5 uydu gönderdi.

Xinhua'nın haberine göre, uydular, "Licien-1 Y3" roketiyle ülkenin kuzeybatısındaki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden fırlatıldı.

5 uydunun, planlanan yörünge konumuna yerleştiği fırlatış, Licien-1 roketleriyle gerçekleştirilen üçüncü taşıma görevi oldu.

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Pekin Congkı Uzay Araştırmaları Teknolojisi Şirketi tarafından geliştirilen Licien-1 roketi, katı yakıtla çalışan bir fırlatma platformu olarak Alçak Yer Yörüngesi ve Güneş Eş Zamanlı Yörünge'ye 2 ila 8 ton arası yük taşıyabiliyor.

AY GÖREVLERİ ARTIYOR

Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA), 2030 yılına kadar Ay'a insan göndermeyi hedeflediklerini açıkladı. 

CMSA Mühendislik Biriminden Cang Haylian, ajansın gelecekte hayata geçirmeyi planladığı Ay misyonlarıyla ilgili bilgi verdi.

Cang, 2030'a kadar yapılması tasarlanan misyon kapsamında Ay iniş aracı ve mürettebatlı uzay aracının ayrı ayrı uzaya fırlatılacağını ve araçlar yörüngeye yerleştikten sonra astronotların Ay'ın yüzeyine iniş yapacağınıbelirtti.

Astronotların, Ay'da bilimsel incelemeleri çerçevesinde yüzeyden örnekler toplayacaklarını aktaran Cang, astronotların aynı araçlar ile Dünya'ya döneceklerini ifade etti.

Cang, Çinli bilim insanlarının söz konusu Ay misyonu için ağır yük roketi "Long March 10", yeni nesil mürettebatlı uzay aracı, Ay iniş aracı ve Ay mürettebatlı gezici aracı geliştirdiklerinikaydetti.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...