Çocukların sosyal medya kullanımına ebeveyn izni gerekecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çocukların sosyal medya kullanımına ebeveyn izni gerekecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Çocukların sosyal medya kullanımına ABD'nin bir eyaletinden sınırlama geldi. Yeni çıkan bir yasaya göre Utah'ta yaşayan çocuklar artık sosyal medya ağlarını kullanabilmek için ebeveynlerinin yasal iznini almak zorunda kalacak.

ABD'nin Utah eyaletinin valisi, bölgede yaşana gençlerin sosyal medya uygulamalarını kullanma şeklini alt üst edebilecek iki yasa tasarısı imzaladı. Utah Valisi Spencer Cox tarafından dün imzalanan yasa, çocukları dijital dünyadaki potansiyel tehlikelerden korumayı amaçlıyor. Cox, "Sosyal medya şirketlerinin gençlerimizin ruh sağlığına zarar vermesine artık izin vermeyeceğiz." diyerek kararlılığını gösterdi.

Yasa kapsamında sosyal medya şirketlerinin, eyaletteki kullanıcıların hesap açmak için 18 yaşında veya daha büyük olduğunu doğrulamasını zorunlu kılıyor. Yani sosyal medya devleri Meta, Snap ve TikTok gibi şirketler artık gençlerin platformlarında hesap oluşturabilmesi için ebeveynlerinden izin alacak.

Ayrıca, şirketlerin sosyal medya platformunda reşit olmayanlarda bağımlılığa yol açan tasarım veya özellik kullanması yasaklandı.

CEZALAR DA YOLDA

Şirketler, çocukları bağımlılık yapan özellik ve tasarımlara maruz bıraktıkları için 250 bin dolar ve ayrıca her çocuk için 2 bin 500 dolar para cezasına çarptırılabilir.

Şimdilik, Utah yetkililerinin yasaları nasıl uygulayacağı veya gençlerin mevcut sosyal medya hesaplarına nasıl uygulanacağı net değil. Her iki yasanın da önümüzdeki Mart ayında yürürlüğe girmesi planlanıyor.

(Engadget - AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...