Sosyal medya analistlerinden çarpıcı iddia: Elon Musk Twitter’ın en büyük influencerı oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medya analistlerinden çarpıcı iddia: Elon Musk Twitter’ın en büyük influencerı oluyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Geçtiğimiz ay Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolar karşılığında satın alma anlaşmasını tamamlayan Elon Musk, sosyal medya platformunun başına geçmişti. İlk olarak Nisan ayında Twitter’ı satın almak için görüşmelere başlayan ve anlaşan Musk’ın takipçi sayısı o tarihten beri hızlı bir yükselişe geçti. Özellikle son bir ay içinde Musk’ın Twitter’daki takipçi sayısı artarken, 120 milyondan fazla takipçiye ulaştı. Peki, Musk, Twitter’ın en büyük influencerı mı oluyor?

BBC Türkçe’nin haberine göre, sosyal medya analistleri, Elon Musk'ın 17 Ocak'ta Twitter'ın bir numaralı influencerı olacağını söylüyor. Twitter’da ‘@elonmusk’ kullanıcı adını kullanan Musk’ın hesabı 29 Kasım 2022 itibarıyla 119 milyon 400 bin takipçiye sahip. Böylece Musk’ın Twitter profili, Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Başkanı Barack Obama'nın 130 milyon takipçiye sahip ‘@BarackObama’ kullanıcı adını taşıyan hesabının ardından en çok takip edilen ikinci hesap konumunda. 

Sosyal medya analiz şirketi Social Blade'ten istatistikçiler, Musk'ın takipçi sayısının Twitter'ı satın aldığından beri arttığını düşünüyor. Bu arada, şimdiye kadar sosyal medya endüstrisinde bir platformun CEO’sunun aynı zamanda en çok takip edilen kişi olduğu görülmemişti. Eğer Musk, gerçekten de tahmin edildiği üzere Obama’yı da geçerek en fazla takipçili Twitter hesabına sahip olursa, tam olarak bu durum gerçekleşecek. 

HER GÜN 270 BİN YENİ TAKİPÇİ 

Twitter’ın yeni sahibi ve dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın Twitter'daki popülaritesi her geçen gün önlenemez şekilde artmakta. Social Blade'e göre geçtiğimiz 12 ayda, Musk günde 268 bin 3 takipçi kazandı. Kaybettiği takipçi sayısı ise günde sadece 5’ti.

Sosyal medya analistlerinden çarpıcı iddia: Elon Musk Twitter’ın en büyük influencerı oluyor

Twitter'dan toplu işten çıkarmaların yapıldığı 12 Kasım günü Musk 200 bin takipçi kaybetti. Aynı gün takipçi de kazandı tabii ancak takibi bırakan sayısı daha fazlaydı.

Konuya ilişkin konuşan sosyal medya yorumcusu Matt Navarra, "Musk şu an Twitter'ın ana karakteri. Platformun ana influencerının CEO olmasının bir bakıma avantajları var çünkü bu durum onu insanlar için ulaşılabilir kılıyor" şeklinde bir değerlendirme yaptı. 

Devamında Navarra, "Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg de popüler bir isim ama Facebook'ta aktif bir paylaşımcı değil" diyerek iki büyük sosyal medya ağının patronları arasında kıyaslama yaptı. Navarra, Zuckerberg’in paylaşımlarının daha çok kurumsal bir tavrı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, sosyal medya uzmanları Twitter'ın Musk'a bu kadar bağlı olmasının bir gün şirket için sorunlara yol açabileceğinden endişe ediyor. Navarra, "O (Elon Musk) çok muhalif ve kışkırtıcı bir tavrı var, hatta bazıları onun tavrı için biraz toksik bile diyebilir ve markalar için potansiyel tehlike olarak görülebilir" diyerek Musk’ın Twitter’daki yorumlarının şirkete zarar verebileceğini belirtti. 

Gelişen teknoloji danışmanı Kate Baucherel ise, "CEO'nun kişiliğini platformun kişiliğine sardığınızda tarafsızlıktan bahsedemeyiz. ABD'li beyaz bir erkek dünyayı temsil etmiyor" diyor.

ELON MUSK ARTIK DAHA ÇOK TWEET ATIYOR

Social Blade'e göre, Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri yüzde 76 daha sık tweet atmaya başladı. 22 Kasım Salı günü toplam 75 ayrı paylaşım, cevap ya da retweet yaptı ve kendi rekorunu kırdı. 

Bu konu hakkında ismini vermek istemeyen Twitter'dan eski bir üst düzey yönetici "Platformu kullanan bir CEO'nun olması müthiş bir şey" diyerek düşüncelerini paylaştı. Ancak devamında şöyle dedi: “Bence çok sık paylaşım yapanlar bağımlı ve muhtemelen narsist. Hiç kimsenin tüm dünyaya günde beş kereden fazla paylaşım yapacak kadar ilginç söyleyecek bir şeyi yoktur".

Musk ortalama her 15 dakikada bir paylaşım yapıyor. Bazen bu, gece 02.00 gibi beklenmedik saatlerde de olabiliyor. Uzmanlar CEO'nun kendi platformunda paylaşım yapmasının iyi bir şey olduğu konusundaki ortak düşüncelerine rağmen Musk'ın paylaşımlarının bazen sorun oluşturabildiğini kabul ediyor.

Twitter’ı satın aldığından beri 8,6 milyon yeni takipçi kazanan Musk, sadece 129 kişiyi takip ediyor. Barack Obama ise 568 bin kişiyi takip ediyor. Eski Twitter yöneticisi bu konuda, "Normal kullanıcıların ne deneyimlediği hakkında bir fikri yok. Örneğin hiç reklam görmüyor çünkü en üst 1000 küsur kullanıcıya reklam gösterimini sınırladık. O nedenle platformun bu kısmını satın almadan önce anlayamazdı" dedi. Elon Musk, reklam birimine, halihazırda öyle olmasına rağmen reklamların tweet gibi görünmesini istediğini söylüyordu.

Bu arada, şu an 300 milyon civarında olan Twitter'ın mevcut kullanıcı sayısını 1 milyara ulaştırmak Musk'ın ana hedeflerinden biri. Bununla birlikte, Social Blade'e göre Musk iki yıl içinde kendi takipçilerinin sayısını 300 milyona ulaştırabilir.

(BBC Türkçe)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...