Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsviçre'deki imza töreni iptal mi? İran noktayı koydu

İsviçre'deki imza töreni iptal mi? İran noktayı koydu
Başlık Resmiİsviçre'deki imza töreni iptal mi? İran noktayı koydu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran-ABD mutabakatının İsviçre’de yapılması planlanan imza törenine ilişkin ertelenme iddialarını yalanlayarak, programın planlandığı şekilde devam ettiğini açıkladı.

Kaydet
|

İran, İran-ABD mutabakat zaptının İsviçre’de gerçekleştirileceği belirtilen imza törenine ilişkin ortaya atılan erteleme iddialarına cevap verdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İsviçre’de düzenlenmesi planlanan toplantının programında herhangi bir değişiklik bulunmadığını söyledi.

LİDERLER TARAFINDAN İMZALANABİLİR

Bekayi, mutabakat zaptının iki ülke liderleri tarafından imzalanması ihtimalinin de gündemde olduğunu belirterek, bu seçeneğin değerlendirme aşamasında olduğunu ifade etti.

Açıklamada ayrıca İsrail’in Lübnan’a yönelik adımları ve Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunularak, İran’ın bölgesel gelişmeleri yakından takip ettiği ve gerekli adımları atacağı vurgulandı.

ÖNERİLEN HABERLER
Trump
DÜNYA

Trump'tan İran'a '60 gün' resti! "Anlaşamazsak bombalamaya geri döneriz"

14 MADDELİK MUTABAKAT

İran ve ABD arasında daha önce Pakistan aracılığıyla yürütülen görüşmeler sonucunda 14 maddelik bir mutabakata varıldığı ve sürecin devam ettiği bildirildi. Tarafların İsviçre’de yapılacak görüşmede anlaşmanın imza aşamasına geçmesinin beklendiği kaydedildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.