Elon Musk'ın Tim Cook'tan bir ricası var: Komisyon ücretini düşürmesini isteyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ın Tim Cook'tan bir ricası var: Komisyon ücretini düşürmesini isteyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi X'in (Twitter) patronu Elon Musk, Apple şirketinin CEO'su Tim Cook'tan bir şey isteyecek. Musk, App Store'daki komisyon ücretlerini düşürmesini talep edeceğini söyledi.

Elon Musk, Apple şirketinin CEO'su Tim Cook'tan X'in abonelikler için ödediği App Store ücretlerini değiştirmesini talep edeceğini söyledi. Musk, bu talebin aslında içerik oluşturucuların daha fazla para kazanmasına yönelik büyük bir planın parçası olduğunu belirtti. 

Milyarder iş insanı Musk, "Apple yüzde 30 alıyor, ancak Tim Cook ile konuşacağım ve içerik oluşturucuların aldıklarını en üst düzeye çıkarmak için bunun X'in elinde tuttuğunun yalnızca yüzde 30'u olacak şekilde ayarlanıp ayarlanamayacağına bakacağım." şeklinde bir tweet attı.

GÖZLER TIM COOK'TA 

Musk'ın talebinin başarı şansı olup olmadığı belli değil. Cook, App Store'un ücretleri ve bunları çevreleyen politikalar hakkında diğer birçok geliştiricinin eleştirisinden uzun süredir kaçındığı için böyle bir taviz vermesi pek mümkün görünmüyor. Apple ve X, henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı. 

Bununla birlikte, Musk, Apple'ın App Store politikalarını ilk defa kamuoyuna açıklamıyor. Daha önce Apple'ın uygulama içi satın alımlardaki 'gizli yüzde 30'luk vergisinden' şikayet etmişti ve ücretlerden kaçınmak için Twitter Blue'nun piyasaya sürülme tarihini bile ertelemişti.

Ayrıca sosyal medya devinin patronu, Apple'ı, Twitter'ı App Store'dan kaldırmakla tehdit ettiğini ileri sürmüştü. Ancak daha sonra Cook'la özel bir görüşme yapan Musk, bunun bir "yanlış anlaşılma" olduğunu söyledi.

Ne olursa olsun, Musk ve X, platforma ödeme yapan abonelerin artışından büyük ölçüde faydalanacak. Öte yandan, şirketin reklam geliri yüzde 50'den fazla düştü. Bu nedenle Musk, kullanıcıları Blue abonelik hizmetine çekmek için elinden geleni yapıyor. Blue'ya daha fazla abone çekmek, şirketin reklam gelirlerine daha az bağımlı olmasına yardımcı olabilir ancak şirketin açığı kapatmak için en azından on milyonlarca aboneye ihtiyacı olacağı kesin.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...