Engelleri kaldıran cihaz: Mouthpad! Dile yerleştirilen 'mouse' ile bilgisayarları kontrol etmek mümkün

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

San Fransisco merkezli Augmental Technologies, engellilerin internet ve sosyal medya dünyasından yararlanabilmesi için bluetooth bağlantısı ile kullanılan ve dil ile kontrol edilebilen bir mouse (fare) geliştirdi.

'Mousepad' kelimesinden esinlenilen bir kelime oyunu olan 'MouthPad', 2023 yılının Nisan ayında engellilere büyük kolaylık sağlayacak yeni bir teknoloji olarak tanıtıldı.

San Fransisco merkezli Augmental Technologies adlı şirketin engelliler ve felçliler için tasarladığı Mouthpad, bilgisayarları, akıllı telefonları ve tabletleri dil ile kontrol etmeyi sağlayan yeni bir mekanizma olarak göze çarpıyor.

Başkaları tarafından neredeyse görünmez olan 7,5 gramlık bluetooth özellikli cihaz, ağzın çatısına yerleştiriliyor ve 5 saatten fazla sürekli kullanım vaat ediyor. Tek şarjla beş saatlik pil ömrüne sahip olan cihazda bu sürenin Mart ayına kadar sekiz saate çıkarılması planlanıyor. Cihazın şarj edilmesi ise yaklaşık bir buçuk saat sürüyor.

KULLANICIYA ÖZEL ÜRETİLİYOR

'Diş sağlığına uygun' malzemelerden üretilen ve en son 3D baskı ve elektronik kapsülleme teknolojilerinden yararlanılarak üretilen her bir MouthPad, her kullanıcının ağzına ve dişlerine uyacak şekilde özel olarak üretiliyor.

Cihaz geçtiğimiz ay CES'te de sergilendi ve şu anda erken erişim bekleme listesiyle satışa sunuldu, genel satış ise bu yılın sonlarına doğru yapılacak. Engellilere büyük kolaylık sağlayacak olan cihazın fiyatına dair ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Engelleri kaldıran cihaz: Mouthpad! Dile yerleştirilen 'mouse' ile bilgisayarları kontrol etmek mümkün

"DÜNYA TARAFINDAN NEREDEYSE GÖRÜNMEZ..."

MouthPad'i '11. parmak' olarak değerlendiren Augmental, ürünü açıklarken şu ifadeleri kullandı:

"MouthPad; bilgisayarınızı, akıllı telefonunuzu veya tabletinizi Bluetooth aracılığıyla kontrol eden, dille çalışan bir arabirimdir. Dünya tarafından neredeyse görünmez ancak sizin için her zaman kullanılabilir, geleneksel bir dokunmatik yüzeyin tüm gücünü dilinizin ucuna getirmek için ağzınızın üst kısmına yerleştirilmiştir."

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...