Güneş'le aynı yaşta: Evi delip geçti yatak odasına düştü!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güneş'le aynı yaşta: Evi delip geçti yatak odasına düştü!

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'deki New Jersey eyaletinde bir cisim, evin çatısını delip yatak odasına düştü. Kimsenin zarar görmediği olayda cismin ne olduğu tartışılırken tahmin edildiği gibi olduğu görüldü. Birçok değişime uğrayan cismin ek olarak Güneş'le aynı yaşta olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin New Jersey eyaletinde bir cisim, evin çatısını delip geçti. Düştüğü zeminde uzun süre seken cisim, yüzeye hasar verdi. Bunun üzerine cismin ne olduğu merak edildi ve araştırmaya başlandı. 

GİZEMLİ CİSİM, GÖKTAŞI ÇIKTI

Cismin sıcak ve dayanıklı yapısından dolayı bir göktaşı olduğu tahmin edildi. The College of New Jersey'den araştırmacılar, cismi incelediler ve bir göktaşı olduğuna karar verdiler.

Araştırmalar sonucunda göktaşının 4,56 milyar yaşında olduğu ortaya çıktı. Bu veri, neredeyse Güneş'le aynı yaşta olduğunu ortaya koyuyor. -Güneş, 4,6 milyar yaşında-  2,2 kilo ağırlığındaki mineral kürelerle dolu bir göktaşının LL-6 tipili bir kondrit olduğu ortaya çıktı.

Fizik Profesörü Nate Magee göktaşıyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Cismin mükemmel durumda gerçek bir kondrit göktaşı olduğunu ve bilim tarafından bilinen çok az sayıda benzer tanık kondrit düşüşünden biri olduğunu doğrulayabildiğimiz için heyecanlıyız."

Araştırmacılar, göktaşının Mars ve Jüpiter arasındaki asteroit kuşağında gizlenen büyük bir nesneden kaynaklandığını tahmin ediyor. Ek olarak da şu bilgileri açıklıyor:

"Dünya atmosferine girmeden önce bile yoğun ısı nedeniyle yüksek oranda metamorfoza uğrayan küçük siyahımsı kaya, yaşamı boyunca muhtemelen birçok fiziksel değişiklik geçirdi."

Öte yandan göktaşının en yakın posta adresine göre adlandırılacağını ve muhtemelen "Titusville, NJ" göktaşı olarak bilineceğini söyledi.  

(Fütürism)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...