Facebook ve Instagram’dan ‘geç kalınmış’ hamle: Şüpheli yetişkinler gençlere mesaj atamayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Facebook ve Instagram’dan ‘geç kalınmış’ hamle: Şüpheli yetişkinler gençlere mesaj atamayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta, sosyal medyada gençleri korumak için bir adım daha atıyor. Gençlerin Facebook hesapları için varsayılan gizlilik ayarlarında değişiklikler yapan şirket, ‘şüpheli’ yetişkinlerin Instagram ve Facebook'ta gençlere mesaj göndermesini iyice sınırlandırıyor.

Teknoloji devi Meta, sosyal medya platformu Facebook’ta 16 yaşın altındaki gençler tarafından oluşturulan yeni hesaplarda varsayılan gizlilik ayarlarını otomatik olarak değiştirmeye başlayacağını açıkladı. Böylece gençlerin arkadaş listeleri, etiketlenen gönderiler, takip ettikleri sayfalar ve hesapların görünürlüğü gibi bölümlerin gizliliği otomatik olarak ‘daha özel ayarlar’ ile sınırlandırılacak.

Özellikle, yeni ayarlar yalnızca gençler tarafından oluşturulan yeni hesaplar için otomatik olarak açılacak. Bununla birlikte Meta, mevcut genç hesapları da benzer ayarları yapmaya teşvik edecek. Geçtiğimiz yıl Facebook’un kardeş platforma Instagram, gençlerin hesaplarını varsayılan olarak gizli hale getirmeye başlamıştı. Şimdi Facebook da Instagram’ın attığı adımı takip ediyor.

‘ŞÜPHELİ’ YETİŞKİNLER GENÇLERE MESAJ ATAMAYACAK

Meta ayrıca ‘şüpheli’ yetişkinlerin gençlerle iletişim kurmasını önlemek için yeni değişiklikler yapıyor. Facebook, bu hesapları ‘tanıdığınız kişiler’ özelliğinden engelleyecek, Instagram ise bu kişilerin gençlerle iletişim kurmasını zorlaştırmak için 16 yaşından küçük birinin profiline tıkladığınızda görülen mesaj butonunu kaldıracak.

Bununla birlikte Meta, kimin ‘şüpheli’ olarak tanımlanacağını ve bu kişilerin nasıl şüpheli olarak belirleneceğini ise açıklamadı. Yine de yakın zamanda başka kullanıcılar tarafından engellenmiş hesaplar ya da bir başka genç tarafından şikayet edilmiş kişiler Instagram ve Facebook için ‘şüpheli’ kullanıcı olabilir.

MAHREM GÖRÜNTÜLER ÖNLENECEK

Ayrıca Meta, gençlerin mahrem görüntülerinin rıza dışı paylaşılmasını önlemek için Ulusal Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi (National Center for Missing and Exploited Children / NCMEC) ile küresel bir platform üzerinde çalıştığını söyledi. Meta'ya göre, Aralık ortasına kadar halka sunulacak bu platform, gençlerin paylaşılmasını istemedikleri görüntüler için ‘özel bir rapor’ oluşturmalarına izin verecek.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...