KİCK KAPANDI MI, erişim engeli mi getirildi? Kick’e neden kapatıldı, niye engellendi? Kick’e erişim engeli geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
KİCK KAPANDI MI, erişim engeli mi getirildi? Kick’e neden kapatıldı, niye engellendi? Kick’e erişim engeli geldi

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kick’e erişim engeli mi geldi, kapandı mı, neden açılmıyor? | Daha önce canlı yayın platformu Kick üzerinden yapılan yayınlar ile ilgili tartışmalar yapılıyordu. Twitch’e rakip olarak ortaya çıkan Kick Türkiye’de erişim engeli aldı. Peki, Kick kapandı mı, erişim engeli kalkacak mı, ne zaman erişime açılacak? Kick kullanıcıları Kick erişim engeli mi aldı, neden kapandı merak ediyor. İşte detaylar…

Kick erişim engeli mi aldı, kapandı mı? Canlı yayın platformu Kick’e erişim engeli getirildi. Bu gelişmenin ardından Kick neden erişime engeli aldı, neden kapandı merak edildi. İşte ayrıntılar…

KİCK’E ERİŞİM ENGELİ Mİ GETİRİLDİ?

Twitch'in en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Kick, Milli Piyango İdaresi tarafından alınan karar ile Türkiye'de erişime engellendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Kick'e inceleme başlatıldığına dair haberlerden sonra platforma erişim engellendi. Konuyla alakalı olarak BTK'nin site bilgileri sorgu sayfasında şöyle denildi:

"kick.com, 20/02/2024 tarihli ve 2024/5 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir."

KİCK KAPANDI MI, erişim engeli mi getirildi? Kick’e neden kapatıldı, niye engellendi? Kick’e erişim engeli geldi - 1. Resim

KİCK KAPANDI MI?

Bugün itibarıyla kick.com internet sitesi üzerinden ulaşılabilen Kick platformuna girilemiyor, yapılan yayınlar izlenemiyor ve siteye girilmeye çalışıldığında "Bu siteye ulaşılamıyor. Bağlantı sıfırlandı." uyarısı gösteriliyor.

Erişim engelinin gelecekte kaldırılıp kaldırılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

KİCK NEDEN KAPANDI?

Erişim engeli kararına ilişkin Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü veya Kick'ten resmi bir açıklama gelmedi. Ancak platformdaki kumar ve yasa dışı bahis içerikli yayınların bu kararda etkili olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Twitch'in yeni rakibi olarak görülen canlı yayın platformu Kick hakkında soruşturma başlattığı öne sürülmüştü.

KİCK KAPANDI MI, erişim engeli mi getirildi? Kick’e neden kapatıldı, niye engellendi? Kick’e erişim engeli geldi - 2. Resim

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...