Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Muhteşem yedili dünyaya kafa tutuyor

Muhteşem yedili dünyaya kafa tutuyor

“Muhteşem Yedili” olarak bilinen şirketler tek çeyrekte 147,4 milyar dolar kârla 131 ülkenin ekonomisini geride bıraktı. Şirket başına ortalama net kâr ise yaklaşık 21,1 milyar dolar oldu.

Özetle
Kaydet
a- | +A

Muhteşem Yedili” olarak bilinen Nvidia, Microsoft, Apple, Alphabet (Google), Amazon, Meta Platforms ve Tesla âdeta dünyaya kafa tutuyor.

FED’in faizin indirimi ve yapay zekânın etkisiyle tek çeyrekte 147,4 milyar dolar kâr açıklayan Muhteşem Yedili, 131 ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasını geride bıraktı. Bu dönemde Muhteşem Yedili içinde şirket başına düşen ortalama net kâr ise yaklaşık 21,1 milyar dolar oldu.

ÖNERİLEN HABERLER
Apple
EKONOMİ

Apple'dan nadir görülen karar! İşten çıkarmalar başladı

Muhteşem Yedili’nin geride bıraktığı ekonomiler arasına Amerika kıtasından Uruguay ve Venezuela girerken, diğer bölgelere bakıldığında Kamerun, Tunus, Azerbaycan ve Özbekistan öne çıkan ülkeler arasında görüldü.

Avrupa’da ise Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Bulgaristan ve İzlanda yer aldı. Muhteşem Yedili’nin son çeyrek kârları ise şöyle oldu:

  • Nvidia: 57,01 milyar dolar
  • Alphabet: 35 milyar dolar
  • Tesla: 31,9 milyar dolar
  • Apple: 27,5 milyar dolar
  • Microsoft: 27,7 milyar dolar
  • Amazon: 21,2 milyar dolar
  • Meta: 2,7 milyar dolar
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gazete Haberleri Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.