Kick kapatılacak mı, yasaklandı mı 2024? Canlı yayın platformu Kick hakkında soruşturma mı başlatıldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kick kapatılacak mı, yasaklandı mı 2024? Canlı yayın platformu Kick hakkında soruşturma mı başlatıldı?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kick kapanacak mı, yasaklanacak mı, neden inceleme başlatıldı? | Canlı yayın platformu Kick, Twitch’in ikamesi olarak ortaya çıkmış ve birçok yayıncı ile anlaşmıştı. Son gelen bilgilere göre, Kick hakkında platform üzerinden yapılan yayınlar nedeniyle inceleme başlatıldığı öne sürüldü. Bu gelişmenin ardından, Kick kapatılacak mı, yasaklandı mı merak edildi. Peki, Kick yasak mı, kapatılacak mı? İşte iddialar…

Kick kapanacak mı? Kick platformu üzerinden yayınlanan canlı yayınlar nedeniyle, Türkiye’de konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı öne sürüldü. Peki Kick nedir, yasaklanacak mı? İşte detaylar…

KİCK KAPATILACAK MI, YASAKLANDI MI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Twitch'in yerine geçmek üzere kurulan canlı yayın platformu Kick hakkında bir soruşturma başlattığı iddia ediliyor. Soruşturmanın odak noktası, Kick'in Türkiye'deki yasalara uygun olarak faaliyet gösterip göstermediğini belirlemek.

Kick'in, Avustralya merkezli bir illegal kumar sitesiyle derin bağlantıları olduğu ve bu yolla finanse edildiği öne sürülüyor.

Kick kapatılacak mı, yasaklandı mı 2024? Canlı yayın platformu Kick hakkında soruşturma mı başlatıldı?

Kick, 2022 yılında Amazon'un sahibi olduğu Twitch'e rakip olarak, daha esnek denetim ve yayıncılar için daha yüksek gelir paylarına odaklanarak kuruldu.

Canlı yayın platformu Kick, rakip platform Twitch'e karşı rekabet etmek için ortaya çıkmıştı ve son zamanlarda xQC gibi önde gelen yayıncılarla yapılan 2 yıllık 100 milyon dolarlık anlaşma gibi büyük adımlar atmıştı.

Son olarak Kick, Türkiye'de faaliyete geçti ve birçok Türk yayıncıyı platforma çekmek için anlaşmalar yapmıştı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...