Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

NASA, Ay'a şık bir şekilde inmek istiyor: Astronot kıyafetlerini Prada yapacak

NASA, Ay'a şık bir şekilde inmek istiyor: Astronot kıyafetlerini Prada yapacak
Başlık ResmiNASA, Ay'a sik bir sekilde inmek istiyor: Astronot kiyafetlerini Prada yapacak

Lüks giyim markası Prada, Axiom Space ile NASA iş birliğinde ilerleyen Artemis 3 görevi için anlaşma sağladı. Prada, astronotların kıyafetlerinin yapılmasına katkıda bulunacak.

Kaydet
a- | +A

NASA, Apollo 17'nin 1972'deki yolculuğundan bu yana Ay'a ilk insanlı görevini planlıyor ve bunu 'şık' kıyafetlerle yapmayı hedefliyor. NASA'nın geçen yıl 2025'teki Artemis III misyonu için Araç Dışı Aktivite Hizmetleri (xEVAS) uzay giysilerini oluşturmak üzere seçtiği şirket olan Axiom Space, bunları tasarlamak için lüks İtalyan markası Prada ile ortaklık kurduğunu duyurdu. İki şirket üretim boyunca yan yana çalışacak.

Axiom Space CEO'su Michael Suffredini bir açıklamada şunları söyled:

"Prada'nın ham maddeler, üretim teknikleri ve yenilikçi tasarım konseptleri konusundaki teknik uzmanlığı, yalnızca astronotların Ay yüzeyindeki konforunu sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda eski uzay giysilerinde bulunmayan, çok ihtiyaç duyulan insan faktörleri hususlarını da sağlamada ileri teknolojileri etkili bir şekilde sağlayacaktır."

LÜKS GİYİM MARKASI ANLAŞMADAN MEMNUN

Prada Group pazarlama direktörü Lorenzo Bertelli ise, "Bu, uygarlığı ilerletmek için insanların kreatif yönünün ve yenilikçiliğinin gücünün gerçek bir kutlamasıdır." dedi.

Ayrıca şirketin 'son teknoloji' çalışmasını Luna Rossa Prada yelken ekibiyle onlarca yıllık deneyime borçlu olduğunu söyledi.

Artemis III misyonu yalnızca Apollo 17'den bu yana insanların 50 yıldır Ay'a gitmemesi nedeniyle değil, aynı zamanda astronotlar Christina Koch ve Victor Glover gibi bir kadın ve bir Afrika kökenli insanın Ay'a ilk defa gidecek olması nedeniyle de ilkleri barındırıyor.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye
HABER

Türkiye 'uzay vatanda ben de varım' diyor! Hedefler büyüdü, başarılar üst üste geliyor

İlk Türk astronot Gezeravcı: Türkiye
HABER

İlk Türk astronot Gezeravcı: Türkiye'nin hamlesi Azerbaycan'ın mutluluğu oldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.