Popüler alışveriş platformu Morhipo kapanıyor! İşte o tarih

Düzenleyen: / Kaynak: Morhipo
- Güncelleme:
Popüler alışveriş platformu Morhipo kapanıyor! İşte o tarih

TEKNOLOJİ Haberleri  / Morhipo

Türkiye'nin popüler dijital alışveriş platformlarından biri olan Morhipo çok yakında kapanacak.

Türkiye'nin popüler online alışveriş pltaformları arasında yer alan Morhipo bugün üzücü bir haberle kullanıcılarının karşısına çıktı. Yaklaşık 12 yıldır internet kullanıcılarına hizmet sağlamaya devam eden platform, 17 Ekim 2023 tarihinde faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Şirketten gelen son açıklamada, "17 Ekim 2023 tarihi itibariyle faaliyetlerimize Boyner.com.tr'de devam edeceğiz" ifadesine yer verildi.

MORHİPO NEDEN KAPANIYOR?

Boyner Holding'in 2011 yılında kurduğu Morhipo, kuruluşundan bu yana Türkiye'de online alışverişin önemli bir oyuncusu haline gelmişti. Şirket, 2022 yılında 10 milyar TL'nin üzerinde ciro elde etmişti.

Morhipo'nun kapanmasının gerekçesi henüz açıklanmadı. Ancak sektör uzmanları, şirketin son yıllarda yaşadığı rekabetin ve maliyet artışlarının kapanma kararında etkili olduğunu değerlendiriyor.

Popüler alışveriş platformu Morhipo kapanıyor! İşte o tarih

Morhipo'nun kapanma sebebi henüz resmen açıklanmasa da son yıllarda piyasada artan sert rekabetin bunda etkili olduğu düşünülüyor. Bilindiği üzere Getir, Trendyol ve Amazon gibi online alışveriş platformlarının yükselen rekabetiyle karşı karşıya kalan Morhipo, aynı zamanda maliyet artışları konusunda da büyük bir mücadele vermişti. 

Morhipo'nun kapanmasıyla birlikte ülkemizde online alışveriş sektöründe önemli bir boşluk meydana gelecek. Şirketin kapanması, çalışanların yanı sıra tedarikçileri de olumsuz etkileyecek. Morhipo'nun kapanmasıyal yaklaşık 1.500 kişinin işsiz kalacağı tahmin edilmekte.

Platform, 17 Ekim 2023 tarihinde kapanacağına ilişkin SMS ve e-posta mesajlarıyla kullanıcılarını bilgilendirmeye devam ediyor. Çok yakında Morhipo, faaliyetlerine Boyner.com.tr üzerinden devam etmeyi planlıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Morhipo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatoş12 Ekim 2023 20:27

Morhipo kapanmasına şaşırmadım, bir siparişim kayboldu, kargo verdik geçmiş, hata nerde bilmiyorum ama morhipo sahip çıkmadı, tabi ki alışverişimi kestim, bunun gibi örnekler vardır, tüketici güven aramasa neden bu sitelerden alışveriş yapsın üstelik fiyat farkı var,güven için tabi ki,ben bir alışverişimi kaybettim ama onlar herşeyi, neymiş önce güven.

Sonraki Haber Yükleniyor...