Suçlulara kaçacak delik yok! ASELSAN'dan yapay zekaya sahip kamera sistemi: Her kareyi yakalayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suçlulara kaçacak delik yok! ASELSAN'dan yapay zekaya sahip kamera sistemi: Her kareyi yakalayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya üzerindeki tüm teknoloji şirketleri, yapay zeka üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Her alanda kullanılmaya başlayan yapay zeka, suçlularla mücadele konusunda da oldukça önemli etki alanına sahip olmaya başladı. Öyle ki ASELSAN Jandarma Genel Komutanlığı için, Yapay Zeka Destekli Kır Güvenlik Yönetim Sistemi Projesini hayata geçiriyor.

Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyacı doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında Yapay Zeka Destekli Kır Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi imzalandı. Bu proje ile birlikte ASELSAN, akıllı teknolojiler kullanarak suçlular için 7-24 takip sistemi geliştirerek Jandarma'nın hizmetine sundu.

1650 NOKTAYA KURULACAK

ASELSAN tarafından geliştirilen proje ile birlikte sokaklara yüksek çözünürlükte görüntü sağlayan kameralar yerleştiriliyor. Akıllı teknolojiler kullanarak geliştirilen Yapay Zeka Destekli Kır Güvenlik Yönetim Sistemi, 25 il ve 109 ilçede jandarmanın sorumluluğunda olan 1650 noktada kurulacak.
Sistem, emniyet ve asayişi sağlamak, kamu düzenini korumak, suça karşı etkin caydırıcılık sağlamak, işlenen suçlarda somut delil elde etmek ve olayları kısa sürede aydınlatmak gibi tamamen güvenliği artırmak amacıyla geliştirildi.

7/24 KABLOSUZ OLARAK VERİ AKTARACAK

Proje için yerleşim yerlerindeki direkler üzerine kameralar yerleştirileceği öğrenildi. Kurulum yapılacak bazı noktalarda ise güneş enerjisi panelli direkler dikilecek ve böylelikle sistem kendi enerjisini kendi üretmiş olacak. Yerleştirilen kameralar 4K çözünürlüğünde olacak ve 7 gün 24 saat kablosuz olarak veri aktaracak. Bu sayede suçluların eşgali çok net belirlenmesi sağlanacak.

İzleme ve kontrol merkezlerine aktarılan görüntüler, belirli bir süreyle görüntü kayıt sistemleri üzerinde saklanacak.

Suçlulara kaçacak delik yok! ASELSAN'dan yapay zekaya sahip kamera sistemi: Her kareyi yakalayacakAyrıca geliştirilen görüntüleme yazılımı sayesinde anlık izleme ve geçmişe dönük sorgular gerçekleştirilebilecek.

SUÇA KARIŞMA ORANININ DÜŞMESİ HEDEFLENİYOR

Görüntüler, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı izleme ve kontrol merkezlerinde incelenecek.
Kullanılan IP tabanlı sistemler sayesinde gerektiği durumda sistemlere uzaktan müdahale yapılabilecek.
Ayrıca bu yeni sistem sayesinde, belirlenen şahsı arama, eşkal tespiti, araç bulma, kalabalık analizi ve kalabalık yoğunluk çıkarımı gibi birçok işlem çok kolay bir şekilde gerçekleştirilmiş olacak.

Geliştirilen bu yapay zekaya sahip, yüksek çözünürlüklü kamera sayesinde, suça karışma oranının düşmesi planlanırken, işlenen suçun ve suçlunun tespiti için harcanan süre de minimuma inecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...