WhatsApp kanallara mesajları iletme işlevi geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp kanallara mesajları iletme işlevi geliyor

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

WhatsApp, kanallar özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Popüler çevrim içi mesajlaşma uygulamasının önümüzdeki zamanlarda sunacağı yeni bir güncelleme ile kanallarda mesajlarla tepki vermek kolaylaşacak.

Teknoloji devi Meta'nın sahibi olduğu mesajlaşma platformu WhatsApp, grupları birbirine bağlayan daha büyük bir grup işlevi gören 'kanallar' özelliğine yeni bir işlev getirmeye hazırlanıyor. Bu özellik, kanallarda yöneticilerin desteklenen mesajları diğer sohbetlerden kanallara iletmesine izin verecek. Böylece kullanıcı deneyimi daha da iyileştirilecek.

Özellik, Google Play Store'daki Android için en son yayınlanan WhatsApp beta 2.23.26.2 güncellemesinde ortaya çıktı. Kanal yöneticilerinin diğer sohbetlerden desteklenen mesajları kanallara iletmesine yarayan özellik, diğer kanallardan gelen kısa mesajları, resimleri, videoları, GIF'leri, sesli mesajları, çıkartmaları ve güncellemeleri kapsıyor.

Bu güncelleme henüz geliştirme aşamasında olduğu için henüz mesajları kanallara iletmek mümkün değil. İlerleyen zamanlarda WhatsApp'ın bu özelliği yeni bir güncellemeyle sunması bekleniyor. O zaman, kanal yöneticileri, çeşitli kaynaklardan gelen mesajları doğrudan kanallarına ileterek daha kolay ve gelişmiş bir iletişim sağlayabilecek.

WHATSAPP DURUMLARI DİKEY DE GÖRÜNTÜLENEBİLECEK 

WhatsApp ayrıca kullanıcıların durum güncellemelerini dikey bir listede filtrelemesine ve görüntülemesine imkan tanıyan yeni tasarım özelliğini de kullanıma sunuyor. Bu özellik hem Android hem de iOS'ta WhatsApp beta kullanıcıları için yayınlandı bile. İlerleyen günlerde tüm kullanıcılara sunulmasını bekliyoruz. 

Öte yandan, iOS cihazlar için bir başka özellik daha geldi. Yaz aylarında HD kalitede fotoğraf gönderme seçeneğini sunan platform, fotoğraf ve videoları (kısaca 'medya'ları) orijinal kalitelerinde paylaşmaya yarayan bir başka seçenek daha ekledi. Artık iPhone kullanıcıları, bir medyayı belge formatında gönderebilecek. Bu zaten mümkündü ancak WhatsApp iOS uygulamasında yerleşik olarak bulunan bir işlev değildi ve iPhone sahipleri medyayı belgeye dönüştürmek için başka araçları kullanıyordu. Ancak artık doğrudan uygulama üzerinden sohbet sırasında bu işlemi yapabilecek. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...