WhatsApp'tan kitleleri birleştirecek özellik! Binlerce kişi aynı mesajı görecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan kitleleri birleştirecek özellik! Binlerce kişi aynı mesajı görecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, üç yeni özelliği daha tüm kullanıcılarına sundu. İşte WhatsApp’a en son gelen üç yenilik…

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta’nın kurucu CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp’a gelen üç yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Zuckerberg, nihayet herkesin kullanımına sunulan yeni özellikler hakkında önemli bilgiler verdi. Bu özellikler, topluluk oluşturma, anket yapma ve 32 kişiyle görüntülü konuşma. Peki, WhatsApp’ın yeni özellikleri nasıl kullanılıyor?

WHATSAPP’A TOPLULUKLAR ÖZELLİĞİ GELDİ! 

Mark Zuckerberg’in paylaştığı ilk yeni WhatsApp özelliği ‘topluluklar’. Sonunda herkes ilgili grupları tek bir yerde bir araya getirmek için alt grupları ve büyük bir duyuru kanalını destekleyerek bir topluluk oluşturabilir. Yani topluluklar aslında grupları içine alan daha büyük grup olarak düşünülebilir. Örneğin, bir okul için WhatsApp’ta topluluk açılabilir ve okuldaki sınıflar için ayrı ayrı WhatsApp grubu kurulabilir.

WhatsApp'tan kitleleri birleştirecek özellik! Binlerce kişi aynı mesajı görecek

Bununla birlikte, WhatsApp gruplar için katılımcı sayısı sınırını 512'den 1024'e çıkardı. Yani bir grupta artık en fazla 1024 kişi olabilecek. Topluluklarda ise 21 farklı grup bir araya gelebilecek. Böylece WhatsApp'ta bir topluluk içinde 21 farklı gruptan toplamda 21 bin 504 kişi bulunabilecek! Bu sayı oldukça muazzam! WhatsApp bu yönüyle binlerce katılımcıyı barındırabilen Telegram'ın büyük gruplarına rakip oldu. Telegram'ın 'kanal' olarak adlandırdığı büyük gruplarda ise katılımcı sayısının üst sınırının 200 bin kişi olduğunu belirtelim. Henüz WhatsApp bu kadar çok kişinin bulunduğu grupları başlatmış değil. 

WhatsApp'a topluluk özelliği geldi ama hepsi bu kadar değil! İşte diğer özellikler… 

WHATSAPP ZOOM'A RAKİP OLUYOR: 32 KİŞİYLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA

Mark Zuckerberg aynı zamanda görüntülü görüşmelerde kişi sayısını da artırdı. WhatsApp’ta artık görüntülü görüşmeler en fazla 32 kişiyle yapılabiliyor. Bir süredir beta test programında olan bu özellik artık tüm kullanıcılara sunulmuş oldu. Bu özellik ile WhatsApp, pandemi döneminde önemi artan video konferans uygulamalarına rakip olduğunu gösterdi. 

WHATSAPP SOHBETLERİNDE ANKET YAPILABİLECEK

Bir süre önce, bazı beta test kullanıcılarına sunulan anket özelliği artık tüm WhatsApp kullanıcılarına sunuldu. Artık sohbetlerde herkes anket oluşturabilecek. Kullanıcılar, gerek bireysel gerek sohbetlerinde anket yaparak karşısındaki kişi ya da kişilerin fikrini daha işlevsel şekilde alabilecek. WhatsApp anketleri özellikle gruplarda yapılan oylamalar için işe yarayacak. 

Bu özellikler, küresel kullanıma sunulmuş olsa bile hesabınıza hemen ulaşmayabilir. Bu nedenle WhatsApp'ı açtığınızda bu özellikleri kullanamadığınızı fark ederseniz endişe etmeyin, birkaç gün içinde platform size de özelliği sunacaktır. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...