WhatsApp'ın yeni güncellemesi olay oldu: Tüm iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'ın yeni güncellemesi olay oldu: Tüm iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. WhatsApp’ın bu özelliği ise sadece iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor. İşte o yepyeni ve oldukça işe yarayacak özellik…

WhatsApp’tan yepyeni bir güncelleme daha geldi. Son dönemde üst üste yaptığı yenilikler ve güncellemeler ile kullanıcılarına sürprizler yapan WhatsApp’ın bu yeni özelliği ise sadece iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor. Meta bünyesinde faaliyetlerine hız kesmeden devam eden platform, yeni güncellemesini resmen yayınladı. Yeni güncellemenin dikkat çeken özelliği ise kısa süre önce yayınlanan ve çıkartma oluşturmayı kolaylaştıran güncellemeye benzer şekilde sadece iOS tarafında kullanılabilir olması. 

Apple tarafından geliştirilen iPhone telefonlara gelen bu yeni WhatsApp özelliği işinize oldukça yarayacak türden. Çünkü artık görsellerin içindeki metinleri kopyalayıp yapıştırabileceksiniz. İşte o yenilik... 

WHATSAPP’IN BU ÖZELLİĞİ SADECE IOS’TA OLACAK

WhatsApp tarafından kısa süre önce özel çıkartma yapmayı kolaylaştıran güncellemenin ardından yeni bir özellik daha ortaya çıktı. Sadece iOS tarafında kullanılabilen bu özellik gündem oldu. WhatsApp’ın yeni özelliği sayesinde iOS 16 sürümünü kullanan telefonlarda kullanıcılar görselden metin çıkarabilecek.

İlk etapta beta kullanıcılarına sunulan yeni özellik artık tüm iOS WhatsApp kullanıcılarına ulaşmaya başladı. 23.5.77 sürümü ile beraber gelen özellik sayesinde resimlerin içindeki metinleri seçmek için bir botun eklendi. Bu buton ile kullanıcılar görseldeki metinleri kolayca kopyalayabilecek. Metin içeren resimler otomatik olarak algılanacak ve kopyalayabilmeniz için seçenek ekranda çıkacak. 

GÖRSELDEN METİN ÇIKARILABİLECEK

WhatsApp tarafından yapılan yeni güncelleme ile iOS 16 kullanıcılarının artık WhatsApp’ı çok daha işlevsel olarak kullanmaları sağlanacak. Bu arada, yeni özellik yalnızca iOS 16'da mevcuttur çünkü WhatsApp, resimlerdeki metni algılamak için iOS 16 API'lerini kullanır. Ayrıca bu özellik, tek bir defa görüntülenebilen görsellerde kullanılamaz. 

Öte yandan, kısa süre önce WhatsApp tarafından başka yeni güncellemeler de yapılmıştı. Sesli durum paylaşma özelliği ve diğer birçok yenilik kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Bu arada, WhatsApp’ın yeni özelliğini sadece iPhone kullanıcılarına sunuluyor olması ise tepki çekti. Yakın zamanda benzer özelliğin Android'e gelip gelmeyeceği merak ediliyor. 

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...