Yerli üretim çoklu bombaatar TG40-BA'nın ilk teslimatı yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yerli üretim çoklu bombaatar TG40-BA'nın ilk teslimatı yapıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Türkiye'nin ilk yerli üretim çoklu bombaatarı TG40-BA silahının ilk teslimatları gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, teslimat duyurusunu sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, yerli olarak üretilen ve birden fazla çeşit mühimmat atabilen ilk çoklu bombaatar TG40-BA’nın ilk teslimatlarını yaptıklarını duyurdu. Demir, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi bölgemizin en güçlü ordusu olana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu vizyondan hareketle yerli olarak ürettiğimiz ve birden fazla çeşit mühimmat atabilen ilk çoklu bombaatarımız TG40-BA’nın ilk teslimatlarını gerçekleştirdik" şeklinde bir açıklama yaptı. 

Türk savunma sanayii tarafından üretilen 40 milimetre Tamburalı Bombaatar güvenlik güçlerinin önemli bir ihtiyacını giderecek. İsmail Demir, daha önce yaptığı bir açıklamada ise, "Silah sistemlerinin tamamında dışa bağımlılığı sona erdirmekte kararlıyız. Birden fazla çeşit mühimmat atabilen ilk çoklu bombaatarımız TG40-BA, ayarlanabilir kızaklı optik nişangahı ve etkili atışlarıyla güvenlik birimlerimizin gücüne güç katacak. Sektörümüzün başarılı temsilcisini tebrik ediyoruz." demişti. 

TG Savunma'nın geliştirdiği TG40-BA, 40x46 milimetre düşük hızlı ve 40x51 milimetre orta hızlı mühimmatları ateşleyebiliyor. Bombaatarın ayarlanabilir kızaklı optik nişangahı sayesinde 800 metreye kadar atış yaptığı açıklandı. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...