Evinizin en keyifli yeri kahve köşesi | Tacihane

- Güncelleme:
Evinizin en keyifli yeri kahve köşesi | Tacihane

Türkiye Cumartesi Haberleri

Eğer kahve olmazsa olmazlarınızdansa bir koltuk ve minik aksesuarlar ile yuvanızda kahve keyfi yapabileceğiniz bir köşeye sahip olabilirsiniz.

TACİHAN YONGACI'NIN HABERİ - Gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül sohbet ister kahve bahane’ diye boşuna dememiş atalarımız. En koyu sohbetlerin vazgeçilmez içeceğidir kahve. İster hazırlanışı olsun ister sunumu, hepsi ayrı ayrı ustalık ister. Kahve de tadı da türlü türlüdür… Ama mis gibi kokusu hepsinin ortak noktasıdır. 

Evinizin en keyifli yeri kahve köşesi | Tacihane

Kahve köşeleri aslında eski Anadolu evlerinde sık görülen bir bölümdü. Evin bazen tahta duvarlarının küçük, açık dolap şeklindeki raflarında bazen de konsolların bir bölümü kahveye ayrılırdı. Bazen de geniş mutfakların bir köşesi kahve keyfi için hazırlanırdı. Günümüz kahve köşeleri konsepti ise çok farklı. Çünkü artık hayatımıza Türk kahvesinin yanı sıra pek çok kahve çeşidi girdi. Filtre kahve, latte, Amerikano… Hepsinin içimi de sunumu da kendine göre. Bu sebeptendir ki evimizin kahve köşelerinin fincan büyüklükleri, şekilleri, kahve pişirme aletleri ve sunumları çoğalıp çeşitlendi.

Evinizin en keyifli yeri kahve köşesi | Tacihane

HEM ŞIK HEM DE RAHAT

Kahve köşesi fikirleri hakkında verebileceğimiz ilk detay şüphesiz aksesuarlardır. Stratejik olarak yerleştirilmiş kupalar ve duvar rafları odanıza ve standınıza kişilik katabilir. Kendinizi yenilikçi hissediyorsanız, neden çerçeveli kahve çekirdekleri resimleriyle stant duvarınızı süslemiyorsunuz? Ekstra rahatlık için fazla bardakları, kahve ve çay poşetleri ile diğer aksesuarları kolayca saklayabileceğiniz raflar veya çekmeceler yerleştirebilirsiniz. 

Evinizin en keyifli yeri kahve köşesi | Tacihane

Bir kahve köşesinin en önemli parçası şüphesiz mobilyalardır. Küçük sandalye veya koltuk, kitap ve sıcak bir fincan kahve ile kıvrılmanız için size rahat bir yer sağlayacaktır. Daha fazla alanınız varsa sallanır bir sandalye eklemeyi de düşünebilirsiniz. Beyaz, gri veya bej gibi renkler modern renklerdir ve genellikle mevcut dekorla uyumlu görünür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...