CHP kadına yönelik şiddetin haritasını çıkaracak

Düzenleyen:
CHP kadına yönelik şiddetin haritasını çıkaracak

TÜRKİYE Haberleri

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, bir süre önce hayata geçirdikleri "YaşamHak Projesi" kapsamında Türkiye'nin şiddet haritasını çıkaracaklarını belirterek, "Bu şiddet haritasını çıkaracağız ki lokasyonel bazda nerede ne sorunu olduğunu daha rahat tespit edelim ve mücadelemizi daha kolay yapabilelim" dedi.

CHP'de birbiri ardına patlayan taciz ve tecaüzler hakkında tek kelime etmeyen Nazlıaka, CHP'nin şiddet gören, mağdur edilen kadınların sığınacakları bir yuva olmasını hedeflediklerini bildirdi.

Nazlıaka, bu kapsamda CHP Genel Merkezi'nde 7 gün 24 saat esasına göre çalışan bir çağrı merkezi kurduklarını ve gelen her türlü çağrıyı titizlikle değerlendirdiklerini anlattı. 
Şiddet gören kadınların kendilerini çok yalnız hissettiklerine ve hak arama mücadelesinde ne yapmaları gerektiğini bilmediklerine dikkati çeken Nazlıaka, onlara destek olmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. 
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ve çok sayıda baroyla protokol imzaladıklarını anlatan Aylin Nazlıaka, "Şiddet mağduru kadınlara psikolojik destek verirken, adli olaylarda ise tüm duruşmalarda kadınların yanında olacağız, onlara güç vereceğiz." diye konuştu. 
CHP'nin iktidara gelmesi halinde bir "Kadın Bakanlığı" kurulacağını belirten Nazlıaka, "Kadın erkek fırsat eşitliğini hayatın her alanında sağlayacağız. Dilimizden cinsiyetçi kelimeleri ve özdeyişleri arındıracağız." diye konuştu.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...