Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sözcü'nün küstah manşetine tepki çığ gibi

Düzenleyen:
Sözcü'nün küstah manşetine tepki çığ gibi

TÜRKİYE Haberleri

Kendi ülkesinin insanlarının dini ve manevi değerlerini hedef almayı alışkanlık haline getiren Sözcü gazetesi, 2021'in ilk gününde yine bir skandala imza attı.

Gazete, manşet haberinde Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını 2020'nin felaketler listesine yazdı.
86 yıl sonra asli hüviyetine kavuşturulan Ayasofya'nın cami yapılmasını Sözcü gazetesi yöneticileri hazmedemedi.
Gazeteye tepki gecikmedi. Sosyal medya kullanıcıları, Sözcü'ye tepki gösterdi. 
Cuma namazını Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de buna boşuna para verip almasın" diye çağrı yaptı. Erdoğan, "Ayasofya 2020’nin taçlı yıldızıdır"  değerlendirmesinde bulundu.

İşte diğer tepkiler:

Hangi topraklara aitsiniz
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Ayasofya’nın açılışını 2020’nin "felaket"leri ve "hatırlamak istemediğimiz" olayları arasında sayan bir zihniyet... Hangi topraklara ait olabilir?

Ünal: Fırsat bulsalar 1940'lara dönerler
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Ayasofya'nın ibadete açılmasına “felaket” diyerek gerçek yüzlerini manşete taşımışlar. Ortak amaçlarından vazgeçmeyecekler. Biz değiştiklerini düşünüyoruz onlar her defasında değişmediklerini gösteriyorlar. Fırsat bulduklarında 1940’lara dönerler tezimizi her defasında doğruluyorlar. Milletimizin değerleriyle, inançlarıyla her zaman kavga içinde oldular.

Kaya: Faşist kafa
Eski Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya:  Ayasofya Camii açıldı. Kutlu bir rüyaydı ve gerçek oldu. Kökü dışarıda, seçkinci, faşist kafaların felaketi olduysa ne mutlu bize!

Birpınar: Hazmedemeyenler var
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı M. Emin Birpınar: Ayasofya Camii oldu. Hem de çok güzel bir cami. 86 yıllık hasreti sona erdiren bir müjde oldu. Ancak görüyoruz ki hala hazmedemeyenler var. Yazık, hem de çok yazık.

Şenocak: Sözcü adlı paçavra
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak: Sözcü adlı paçavra, 2020 yılının felaketleri arasında Ayasofya’nın açılışını da saydı. Ayasofya’nın açılışına Bizans artıkları bile Sözcü kadar üzülmemiştir. Bu da gösteriyor ki, haysiyetten bağımsız bu paçavranın bizatihi kendisi, basınımızın başına gelmiş en büyük felakettir.

Özalan: Asıl felaket bu besleme medya
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: CHP yandaşı Sözcü Gazetesi, Ayasofya'nın ibadete açılışını, hazırladıkları "2020 felaket tablosuna" eklemiş. Asıl felaket, CHP ve CHP'nin besleme medyasıdır. Yunanistan'ın başka 'Sözcü'ye ihtiyacı yok siz varken.

Şimşirgil: Yunanlılar gibi üzülmüşler
Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: Biz Ayasofya Camii açılırken sevinç gözyaşları dökmüştük... Meğer içimizdeki bazıları, Yunanlılar gibi felaket bilmiş, keder içinde kalmış, hüzün gözyaşları akıtmış...

Göksu: Yine şaşırtmadılar
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu: "Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızdır." Bu toprakların 'Sözcü'sü olmayanların bu sevince ortak olmalarını tabii ki beklemiyorduk. 2021 yılının ilk gününde de yine şaşırtmadılar.

Tayyar: Köhne zihniyet hortladı
Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar: Türkçe ezandan başörtüsüne uzayan bir dizi saldırıya Ayasofya’nın ibadete açılması da eklendi. Sözcü, bu kararı, ‘felaket’ ve ‘gözyaşı’ olarak sundu. Tarihin çöplüğüne attığımız bu köhne zihniyeti hortlatma çabası, nafile. Başaramayacaklar. Yeterki ders alıp birlik olalım.

Çelik:  Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır

AK Parti Sözcüsü Çelik:"Ayasofya Camii’nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların bu millete ait herşeyle kavgası var. Millete ait olan “Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir” ilkesini de sevmiyorlar. Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır." Cumhurbaşkanımıza bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz."

Erbaş: Ayasofya’nın ibadete açılması, İslam medeniyeinin yükselmeye devam edişinin ispatıdır
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: "Ayasofya’nın ibadete açılması, temeli tevhid, tuğlası ilim, harcı erdem olan İslam medeniyetinin bütün zorluklara rağmen yükselmeye devam edişinin ispatıdır ELHAMDÜLİLLAH."

Kurtulmuş: Köhne zihniyet, bu milletin başına gelmiş “en büyük felaket”tir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir gazetenin, "2020'de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı" olarak nitelendirilen olayların arasına Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılmasını eklemesine tepki gösterdi.

Kurtulmuş, Twitter'daki paylaşımında, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılmasını 'felaket' olarak gören köhne zihniyet, bu milletin başına gelmiş 'en büyük felakettir." ifadesini kullandı

Sentop: Hangi topraklara ait olabilir?
TBMM Başkanı Şentop:"Ayasofya’nın açılışını 2020’nin “felaket”leri ve “hatırlamak istemediğimiz” olayları arasında sayan bir zihniyet... Hangi topraklara ait olabilir?"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Ayasofya paylaşımı

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "sözde bir gazetenin attığı manşetin içini sızlattığını" belirterek, şunları kaydetti:

"Yazık, kendi değerlerine bu kadar uzak ve düşman bir zihniyet. Milletimizin inanç ve değerleriyle barışık olmayan çarpık zihniyet örnekleri maalesef hız kesmeden devam ediyor. 2020 yılını taçlandıran ve milletimizi sevince boğan muhteşem olay, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasını 'felaket ve gözyaşı' olarak kabul etmek 'gerici ve yobaz zihniyetin' son tezahürüdür. Bu zihniyeti kınıyor ve lanetliyorum."

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...