MHP'den Tuğrul Türkeş'e çok sert tepki

MHP'den Tuğrul Türkeş'e çok sert tepki

YAŞAM Haberleri

Bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş için MHP'den "İstifa etmezse ihraç edilir" açıklaması geldi. Davutoğlu ise Türkeş'e teşekkür telefonu açtı.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ettiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini alan Davutoğlu, bugün 11 milletvekiline geçici hükümette yer alması için davet göndermişti.
MHP'li Kenan Tanrıkulu ise kendisine gelen teklifi reddetmiş ve genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.
MHP'den bakanlık teklifi alan 3. isim ise Meral Akşener olmuştu.

DAVUTOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR TELEFONU 
Tuğrul Türkeş'in teklifi kabul etmesi sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'li vekil Tuğrul Türkeş'i telefonla aradı ve seçim hükümetinde yer alacağı için teşekkür etti.

Ankara kulislerine göre Türkeş, Başbakan Yardımcısı olacak.

"İSTİFA ETMEZSE İHRAÇ EDİLİR"
Tuğrul Türkeş'in teklifi kabul etmesine MHP'den sert tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, "İstifa mektubu göndermeli aksi takdirde ihraç edilir" dedi.


BAHÇELİ "DAVA NE ALINIR NE SATILIR" DEMİŞTİ 
MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu'nun bazı MHP'li isimlere bakanlık teklifi götürülebileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin dün yaptığı açıklamada, "Bizim partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız vardır, dava ne alınır ne satılır" demişti. 

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEN VEKİL TÜRKEŞ MİYDİ?


Türkeş'in Erdoğan ile görüşen MHP'li vekil olduğu öne sürülmüş Türkeş bu iddiayı yalanlamıştı.

Milletvekillerine gönderilen mektup

Sayın ...... Milletvekili

İlgi Cumhurbaşkanlığı'nın 25.8.2015 tarihli ve 68244839-150.01-4-508 sayılı yazısı 25.08.2015 tarihinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere, Başbakan olarak atanmış bulunmaktayım. Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için şahsınıza, bakanlık teklif ediyorum. Anayasa'nın amir hükmü gereğince, teklif edilen bakanlık görevini kabul etmemeniz halinde yerinize bağımsızlardan atama yapılacağından, geçici Bakanlar Kurulu'nun kurulması için öngörülen Anayasal süre dikkate alınarak, bakanlık görevine ilişkin teklife 27..08.2015 2015 tarihi saat 18.00'e kadar yazılı olarak yanıt vermeniz hususunda gereğini rica ederim.

Ahmet Davutoğlu Başbakan



TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?


Yıldırım Tuğrul Türkeş 1 Aralık 1954 İstanbul doğumlu ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi.


1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti.


22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...