Dindirin İbrahim Amca’nın hasretini

Düzenleyen:
Dindirin İbrahim Amca’nın hasretini

YAŞAM Haberleri

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde bir köyde yaşayan 80 yaşındaki İbrahim Karabulut, misafir ağırlayabilmek için evinin bahçe kapısına tabela astı.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine 40 kilometre mesafedeki Tatköy köyü sakini 80 yaşındaki İbrahim Karabulut, özellikle  ailesinden gelen misafirleri çok seviyor. Çocukluğunda babasından gördüğü misafirperverliği devam ettirmek isteyen İbrahim Amca, misafir ağırlayabilmek için evinin bahçe kapısına ‘Bu hane misafire açıktır’ yazılı pankart astı. Yaklaşık 5 yıldır asılı olan pankarta rağmen misafir gelmemesinden yakınan İbrahim Karabulut, “Çocukluğumda evimize çok misafir gelirdi. Babam çok misafirperverdi. Misafirleri çok sevdiğim için baba ocağını bırakmadım ve köyde kalmaya devam ettim. Rabb’im bir misafir gönderiyorsa geliyor. 2 bardak su, bir bardak ayran içirebilirsem çok mutlu oluyorum” dedi. Yedi oğlunun olduğunu ama hepsinin ayrı bir yerde yaşadığını söyleyen Karabulut “Daha önceleri benim de çok misafirim gelirdi, otobüsçüydüm. Tabii ona alıştık. Şimdi binde bir misafir geliyor. Gönlüm arzu ediyor ki hiç olmazsa günde bir iki misafir gelsin de sohbet edelim” diye konuştu. Onur Erden - Mustafa 
Koçyiğit SİVAS İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...