Türkçe internette kullanılan 4. dil

Türkçe internette kullanılan 4. dil

YAŞAM Haberleri

İngilizce, çevrim içi ortamda en yaygın kullanılan dil olarak öne çıkıyor. En çok kullanılan 10 milyon web sitesinin % 60,4'ü veya yaklaşık altı milyonu İngilizce. Aynı zamanda 1.13 milyardan fazla konuş-macısıyla dünya çapında en çok konuşulan dil yine İngilizce.

OSMAN SAĞIRLI

Dünya nüfusunun % 14,3'ü (1,11 milyardan fazla insan) tarafından konuşulan Çince, en çok 10 milyon web sitesinin yalnızca % 1,4'ü tarafından kullanılıyor. İlginç bir şekilde,
Rusça, kısmen internetin Rus dili topluluğu olan Runet'in önemli çevrim içi varlığı sebebiyle sıralamada ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca eskiden Sovyetler Birliği'nin bir parçası olan birçok ülkenin de resmî dili. İnternette İngilizce ve Rusça hâkim olmaya devam edecek olsa da internet kullanımında en yüksek büyüme potansiyeline sahip olan ise Asya dilleri. Çince ve Arapça gibi dillerin payı bölgenin çevrim içi nüfusun artışıyla birlikte artabilir.

RESMİN BÜYÜK HALİ İÇİN GÖRSELE TIKLAYIN

Türkçe internette kullanılan 4. dil

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...