Balina kusmuğu buldu, servet kazanacak

Balina kusmuğu buldu, servet kazanacak

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de Charlie Naysmith isimli çocuğun sahilde dolaşırken bulduğu 600 gramlık amberin yaklaşık 40 bin sterlin değerinde olduğu söyleniyor.

İngiltere'de Charlie Naysmith (8) isimli çocuk, Bournemouth'ta sahilde dolaşırken amber parçası buldu. Teknik olarak balina kusmuğu olan amber, onlarca sene geçince taşlaşıyor ve parfüm firmaları için parfüm yapımında kullanılıyor. Nadir bulunan amber çok kıymetli olduğu için çocuğun 600 gramlık amberden 40 bin sterlin (yaklaşık 120 bin TL) kazanabileceği ifade ediliyor.Çocuk, tesadüfen bulduğu taşı atmayıp anne ve babasına gösterdi. Yapılan araştırmada bunun sıradan bir taş olmadığı, ispermeçet balinalarının kusmuğundan oluşan amber olduğu belirlendi. Charlie, amberin satışından elde edilecek parayı hayvan barınağı yapımında kullanacağını söyledi. Çocuğun ailesi, sahilde arama yapılması halinde başka amberler de bulunabileceğini ifade etti. Kusmuk, onlarca sene güneş ve tuza maruz kalarak ambere dönüşüyor. Güzel bir kokusu olan amber, parfüm yapımında kullanılıyor. İspermeçet balinalarının nesli tükenmek üzere olduğu için bu hayvanların avlanması yasak. Amberin ticareti de bu yüzden ABD de dahil bazı ülkelerde yasak.Amber eski Mısırlılar tarafından yakılarak esans olarak kullanılırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...