4 ilde yangın alarmı: Çanakkale, İzmir, Bursa ve Adana'da ekipler teyakkuzda
İzmir, Adana, Bursa ve Çanakkale'de çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle tarım, orman ve makilik alanlara sıçradı. İhbarlar üzerine bölgelere sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, alevlere havadan ve karadan yoğun şekilde müdahale etti. Çanakkale, Bursa ve Adana'daki yangınlar uzun uğraşların ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başladı. İzmir'de de alevler büyük ölçüde kontrol altında.
Bugün öğle saatlerinde Türkiye'nin dört farklı noktasında çıkan yangınlar ekipleri harekete geçirdi. İzmir, Adana, Bursa ve Çanakkale'de ziraat alanları ile bir araçta başlayıp rüzgarın etkisiyle orman ve makiliklere yayılan alevlere havadan ve karadan çok sayıda ekiple müdahale başlatıldı. Çanakkale, Bursa ve Adana'daki yangınlar yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alınarak soğutma aşamasına geçilirken, İzmir'in Dikili bölgesinde geniş bir alana yayılan alevleri dizginlemek için zamana karşı yarış sürüyor.
🟥ÇANAKKALE'DE ORMAN YANGINI
Çanakkale'deki yangın, saat 14.30 sıralarında başladı. Merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde bir tarım arazisinde çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle büyüdü.
İhbar üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğüne ait havadan 4 uçak, 3 helikopter, karadan ise çok sayıda arazöz ve orman personeli alevlere müdahale etti.
Köylülerin de tankerlerle destek verdiği yangın saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
🟥İZMİR'DEKİ YANGIN MAKİLİĞE SIÇRADI
Saat 14.05 sıralarında İzmir'in Dikili ilçesi, Çandarlı Yaylayurt Mahallesi'ndeki bir tarım arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, rüzgarın etkisiyle çevredeki makilik ve ormanlık alana yayıldı.
İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına havadan 7 uçak ve 8 helikopterle, karadan ise 35 arazöz, 4 dozer ve çok sayıda personelle müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
Gün boyunca yön değiştiren rüzgar nedeniyle bazı yerleşim alanlarını tehdit eden alevler, ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde yaşam alanlarına ulaşmadan durduruldu.
Yangında tarım arazilerinde bulunan bazı küçük barakaların zarar gördüğü öğrenildi.
İzmir Valiliğinden alınan bilgiye göre yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, rüzgarın etkisiyle yer yer yeniden yükselen alevlere karşı ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.
🟥ADANA'DA PARK HALİNDEKİ ARAÇTA ÇIKAN YANGIN ORMANLIK ALANA SIÇRADI
Adana'nın İmamoğlu ilçesinde bir otomobilde çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Hacıhasanlı Mahallesi'nde park halindeki bir otomobilde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Alevler, rüzgarın etkisiyle çevredeki ormanlık alana sıçradı.
İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve ilçe belediyesi ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin, havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
🟥BURSA'DA ALEVLER KONTROL ALTINDA
Bursa Orhaneli yolu Gökçeören mevkisindeki bir ahırda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek rüzgarın da etkisiyle çevredeki ormanlık alana yayıldı.
İhbar üzerine bölgeye Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve yangın söndürme helikopterleri sevk edildi. Havadan ve karadan yürütülen çalışmalar sonucunda alevler kontrol altına alındı.
Yangının çıktığı ahırda bulunan inekler, ekiplerin ve vatandaşların müdahalesiyle son anda dışarı çıkarıldı. Ancak bir inek alevlerin arasında kalarak telef oldu.
Yangın sırasında alevlerin çevrede bulunan villaların olduğu bölgeye ilerlemesi kısa süreli paniğe neden olurken, ekiplerin zamanında müdahalesiyle yangının yerleşim alanlarına ulaşması önlendi.
BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Edinilen bilgiye göre, Orhaneli yolu Gökçeören mevkisinde yangının başladığı ahırda kaynak makinesiyle çalışma yaptığı belirlenen M.Y.K., "taksirle orman yangınına sebebiyet vermek" suçundan gözaltına alındı. Yangın ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
