El işi dersinde bir etek dikti, hayatı değişti

Düzenleyen:
El işi dersinde bir etek dikti, hayatı değişti

YAŞAM Haberleri

Onun için her şey ortaokul yıllarında gördüğü el işi dersinde diktiği bir etekle başladı.

CANAN ERASLAN

Onun için her şey ortaokul yıllarında gördüğü el işi dersinde diktiği bir etekle başladı. Öğretmenleri o yaştaki el becerisine hayran olsalar da, Ayşe Bourke'nin büyüdüğünde dünyanın birçok ülkesinde fırtınalar estiren bir isim olacağını tahmin etmediler belki de...
Evet, Ayşe Bourke girişimcilik ve başarı için oldukça önemli bir isim... Bugün Arap Yarımadası'nda, Kuveyt, İngiltere ve Hollanda'da oldukça ünlü olan Ayşe Bourke'nin moda yolculuğu, ortaokulda diktiği o etekle başlamış. Liseyi bitirdikten sonra bir yandan muhasebe eğitimini yürütürken, diğer yandan gece-gündüz demeden kıyafet çizimleri yapmaya, çizdiklerini kumaşa dökmeye başlamış.
İş hayatında ilerlemenin ilk adımını ise tatil için gittiği Marmaris'te atmış. Kardeşinin desteğiyle küçük bir atölye kuran genç kadın, her geçen gün adından daha çok söz ettirmeye başlamış. Marmaris'e gelen Hollanda ve İngiltere'nin jet sosyetesinin dikkatini çeken Bourke, önce hayallerini, sonra işini büyütmüş.
Desen ve kumaş araştırmak için gittiği Kuveyt'te bir defileye katılarak yeteneklerini konuşturan modacı, bu ülkede de bir atölye açmış ve Kuveyt Büyükelçiliklerinin ailelerini giydirmiş. Tüm Orta Doğu, ardından İngiltere ve Hollanda'da adı dilden dile dolaşan Ayşe Bourke, Türkiye'de modanın kalbi sayılan Nişantaşı'nda da bir atölye açtı. "Her şey küçük bir adımla başlar" diyen Bourke, bütün kadınları daha cesur olmaya davet ediyor...

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...