Hande Cinkitaş cinayeti 19 yıl sonra çözüldü: Katil uzakta değilmiş

Düzenleyen:
Hande Cinkitaş cinayeti 19 yıl sonra çözüldü: Katil uzakta değilmiş

YAŞAM Haberleri

Hande Cinkitaş, ortaokul öğrencisiydi. Henüz 11 yaşındaydı. Kadıköy Gülyapı Kooperatifi 2. Gül Sitesi B Blok'ta oturuyordu. Anne babası ayrıydı. Bir süre babasının yanında yaşamak istemişti. 2001 yılı Ocak ayı başında 11 yerinden bıçaklanarak ve kafasına çekiçle vurularak öldürüldü.

Cinayet Masası ekipleri Hande'nin ellerinde beyaz saç kalıntısı buldu. Cesedine otopsi yapıldı. Babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehriban Çinkitaş sorguya alındı. İkisi de suçlamaları reddetti. Cinayeti kimin işlediğine dair hiç bir iz bulunamadı.
Raporlarda "Olay yeri hol duvarından elde edildiği belirtilen bir adet kıl numunesinin açık kızıl renkte zayıf kök yapısı içeren maktute Hande Cinkitaş, annesi ve babasından farklı olduğu kanaatine varıldığı, kök yapısının zayıf olmasından dolayı DNA analizlerinden cevap alınamadığı" belirtildi.
Öz annesi Handan Turgay işin peşini bırakmadı. Kızıyle cinayetten önce görüştüğünü, kendisine önemli bir şey söyleyeceğini dediğini ifade etti. Yıllar sonra televizyon programlarına çıkarak kızının katilinin bulunmasını istedi. Polis dosyayı raftan indirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yeni bir delile ulaştı. 
Yurt dışından getirilen özel bir kit ile olay yerinde bulunan eşyalar tekrar incelendi.
Hande Çinkitaş’ın boğazı ve bileğinin kesildiği bıçak üzerinde yapılan incelemede babası Nezih Çinkitaş’ın DNA örneğine rastlandı. 
Bunun üzerine baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş gözaltına alınarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Baba ve üvey anne birbirini suçladı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar cinayeti kabul etmedi. Ada

Cinayet Masası ekipleri Hande'nin ellerinde beyaz saç kalıntısı buldu. Otopsi yapıldı. Babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehriban Çinkitaş sorguya alındı. 
İkisi de suçlamaları reddetti. Cinayeti kimin işlediğine dair hiç bir iz bulunamadı.
Cinayet raporunda "Olay yeri hol duvarından elde edildiği belirtilen bir adet kıl numunesinin maktule Hande Cinkitaş’tan annesi ve babasından farklı olduğu kanaatine varıldığı, kılın kök yapısının zayıf olmasından dolayı DNA analizlerinden cevap alınamadığı" belirtildi.

Öz annesi Handan Turgay işin peşini bırakmadı. Kızıyla cinayetten önce görüştüğünü, kendisine önemli bir şey söyleyeceğini dediğini ifade etti. Yıllar sonra televizyon programlarına çıkarak katilin bulunmasını istedi. Polis dosyayı raftan indirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yeni bir delile ulaştı. 
Yurt dışından getirilen özel bir kit ile olay yerinde bulunan eşyalar tekrar incelendi.
Hande Çinkitaş’ın boğazının ve bileğinin kesildiği bıçak üzerinde yapılan incelemede babası Nezih Çinkitaş’ın DNA örneğine rastlandı. 
Bunun üzerine baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş gözaltına alınarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Baba ve üvey anne birbirini suçladı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar cinayeti kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen baba Nezih Çinkitaş "Neden öldürdünüz?" sorusu üzerine "Hayır kesinlikle öldürmedim tabii. DNA örneğim çıkabilir" dedi. Üvey anne ise sessiz kalmayı tercih etti.

Aliyeye sevk edilen baba Nezih Çinkitaş "Neden öldürdünüz?" sorusu üzerine "Hayır kesinlikle öldürmedim tabii. DNA örneğim çıkabilir" dedi. Üvey anne ise sessiz kalmayı tercih etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...