Tokyo Olimpiyat oyunları için kaç otel yapacak

Tokyo Olimpiyat oyunları için kaç otel yapacak

YAŞAM Haberleri

Japonya'nın en büyük otel zinciri Takabayashi, 2020 Olimpiyat Oyunları'na kadar kente her biri 200 odadan oluşan 20 tane otel yapacağını açıkladı.

nbsp;Olimpiyat Oyunları'nın yapıldığı dönemde Ev sahibi şehirde Konaklama sektörünün hızla geliştiği belirtilirken, bu gelişmenin sadece oyunların oynandığı kenti değil, aynı zamanda diğer ülkelerdeki kentlere de etki ettiği kaydedildi.Otel Danışmanlık şirketi Horwath HTL Japan'ın belirttiğine göre, olimpiyatarın alınması ile birlikte Tokyo'da Otel yatırımları da start aldı. Japonya'nın en büyük otel zinciri Takabayashi ise, 2020 Olimpiyat Oyunları'na kadar kente her biri 200 odadan oluşan 20 tane otel yapacağını açıkladı. Sadece bu şirketin yapacağı otellerdeki oda sayısı 4 bini buluyor. İki hafta sürecek Olimpiyat Oyunları için Tokyo'ya otel yapılmasını mantıklı bulmayanlar da var. Araştırma şirketi STR Global'den Naureen Ahmed, sadece 2 hafta sürecek olimpiyatlar için bu kadar çok Yatırım yapılmasını mantıklı bulmadığını belirtiyor. Ahmed'e göre, daha önce oyunlara ev sahipliği yapan Londra'da yatırımlar boşa gitmedi çünkü Londra'nın ciddi bir ziyaretçi potansiyeli var. Ancak Tokyo için aynı durum söz konusu değil. Ahmed, "Londra ve Tokyo ve benzer karakterlerdeki destinasyonlar ancak Tokyo'ya ulaşmak Londra'ya ulaşmak kadar kolay değil" diyor. Ahmed ayrıca, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Tokyo'nun ziyaretçi sayısında çok ciddi bir değişiklik olacağını da düşünmüyor. Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Japonya'nın, oyunların oynanacağı dönemdeki talep ile sonrasında oluşacak (ne oranda belli değil) talep arasında dengeli bir Yatırım politikası izlemesi gerekiyor. Bir yandan ölü yatırımın önüne geçmek, bir yandan da oyunların oynandığı dönemde fahiş oda fiyatlarının önüne geçmeleri gerekiyor. Tokyo'da şu anda 9 bin 500 tanesi geleneksel Japon tarzıyla yapımış, 140 bin oda bulunuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...