Ülkemizde flamingo göçü başladı

/ Kaynak: İHA
Ülkemizde flamingo göçü başladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Konya'nın Kulu ilçesinde havaların soğumasının ardından Düden Gölü'ndeki flamingo kuşlarının güney kesimlere göçü başladı.

Konya'nın Kulu ilçesinde havaların soğumasının ardından Düden Gölü'ndeki flamingo kuşlarının güney kesimlere göçü başladı. nbsp;Kulu ilçesinin 4 kilometre doğusunda yer alan ve 178 kuş türüne ev sahipliği yapan Düden Gölü'ndeki flamingolar, havaların soğumasının ardından sıcak iklimlere göç etmeye başladı. Flamingoların göçüyle birlikte kuzeyden de yaban kazlarının ilk kafilesinin Düden Gölü'ne geldiği gözlendi. Gölde angut kuşlarının sayılarında artış olduğu, az miktarda da olsa turna kuşlarının da görüldüğü belirtildi. nbsp;Düden Gölü'nün sit alanı olduğunu belirten Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, göle gelen her türlü av hayvanının yolculukları sırasında burada dinlenmek amacıyla konakladığını belirterek, "Diğer kuş türlerinin avlanması da yasak. Kulu'nun simgesi olan yüzlerce kuş türüne ev sahipliği eden Düden Gölü'nde her zaman için avlanmak yasak" dedi. nbsp;Kaymakam Işık, 2013 yılında sayılarında çok artış olan flamingoların dörtte üçünün göç etmeye devam ettiğini, ancak gölde suyun kurumaması halinde az da olsa bu kuşların yaşamaya devam ettiğini söyledi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...