DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 17:05

Kolombiya'da nehir taştı: Çok sayıda ölü var

Son dakika haberleri: Kolombiya'da bir nehrin taşması sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymasında 6 kişi hayatını kaybetti.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 16:57

Devlere rekabet cezası! Apple ve Amazon 194 milyon avro ödeyecek

İspanya Ulusal Rekabet Kurulu (CNMC), piyasada rekabet ortamının oluşmasını engelledikleri gerekçesiyle Apple ve Amazon grubunu 194 milyon avro para cezası ödemeye mahkum etti.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 16:40

BM: İngiltere'nin göçü durdurmaya yönelik yasası 'Hukuka aykırı'

İngiltere parlamentosunun onayladığı yasa tasarısı, sığınmacıların ve göçmenlerin ülkeye girişini durdurmayı amaçlıyor. Ancak Birleşmiş Milletler (BM) yaptığı açıklamada, tasarının uluslararası hukukla çeliştiğini söyledi.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 16:29

Avrupa'da göçmen trajedisi: 8 aylık bebeğin cesedi 3 ay sonra karaya vurdu

İspanya'da 3 ay önce batan düzensiz göçmen teknesindeki 8 aylık bir bebeğin cesedinin karaya vurduğu öğrenildi.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 16:07

42 yıl sonra ilk yaşandı! ABD verdiği taahhüdü yerine getirdi

Son dakika haberleri: ABD'nin "Pyongyang yönetiminin nükleer silah ve füze kışkırtmalarına" karşı Güney Kore'yi savunmak için "genişletilmiş caydırıcılık" önlemleri taahhüdü kapsamında 42 yıl sonra ilk kez gönderdiği nükleer denizaltı Güney Kore'ye ulaştı.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 16:06

Kore yarımadasında gerginlik! Kuzey Kore, ABD askerini gözaltına aldı

Kuzey Kore ile ABD arasında nükleer gerginlik, farklı bir boyuta eviriliyor. İki Kore'yi birbirinden ayıran Askerden Arındırılmış bölgeyi geçen bir ABD askeri, Kuzey Kore güçleri tarafından gözaltına alındı. Birleşmiş Milletler, olayı çözmek için devreye girdiklerini duyurdu.
 - "Riskleri kim alacak?"
18 Temmuz 2023 - 15:42

Rusya’dan 'tahıl koridoru' tepkilerine cevap: Riskleri kim alacak bilmiyoruz

Dün sona eren tahıl koridoru anlaşmasında Rusya’nın uzatma konusunda istekli olmaması Batı ülkelerinde tepkilere yol açarken Kremlin’den konuya ilişkin açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, tahıl koridorunda riskler olacağını belirterek, 'Burada hangi ülkelerin bu riskleri almaya ne ölçüde hazır olduğunu söylemeye hazır değiliz.' ifadelerini kullandı.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 14:59

İsrail'de protestolar devam ediyor: "startup ulusumuzu kurtarın"

İsrail'de yargı reformuna karşı protestolar devam ediyor. Salı günü toplanan eylemciler, askeri karargahın girişini kapattı ve borsanın önünde sis bombası patlattı. ''Diktatörlük ekonomiyi öldürecek'' ve "Startup ulusumuzu kurtarın" yazılı pankartlar açıldı.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 14:48

İspanya erken seçime gidiyor: Sağcı parti anketlerde önde

İspanya, Başbakan Sanchez'in erken seçim çağrısından sonra pazar günü sandığa gitmeye hazırlanıyor. İktidardaki Sosyalist İşçi Partisi yerel ve bölgesel seçimlerde kaybederken merkez sağcı ana muhalefet partisi VOX anketleri önde götürüyor.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 14:12

Arkadaşıyla kahve içen kadına gök taşı çarptı

Fransa'da evinin balkonunda arkadaşıyla birlikte kahve içen bir kadına meteorit (gök taşı parçası) çarptı. Bir insana meteorit çarpma ihtimali, büyük piyangoyu iki defa kazanmaya eşit olarak tanımlanıyor.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 14:09

ABD'li Bakan'ın Çin Başbakanı'na saygı gösterisi gündem oldu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in Çin ziyareti esnasında yaptığı hareket sosyal medya ve basında geniş yer buluyor. Yellen'in, Çin Başbakanı'nın önünde Japon kültüründe büyüklere saygı göstermek amacıyla yapılan eğilme hareketini 3 defa tekrarlaması konuşuluyor
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 14:06

Aliyev, Bakü'de IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Azerbaycan'a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.
 - AB'li bakanlar Türkiye için toplanıyor
18 Temmuz 2023 - 13:58

AB'li bakanlar Türkiye için toplanıyor: Diyalog vurgusu yapılacak

Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanları, 20 Temmuz'da yapacakları toplantıda Türkiye-AB ilişkilerini ele alacak. Toplantı sonrası Türkiye ile ilgili rapor hazırlayacaklarını belirten AB'li yetkili, perşembe günkü toplantıda bu rapor için ilk görüş alışverişinin de yapılacağını ifade etti.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 13:39

Komşu yangınlarla boğuşuyor! AB'den, Yunanistan'a 4 yangın söndürme uçağı

Avrupa Birliği, orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan'a 4 adet yangın söndürme uçağı gönderme kararı aldı.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 13:25

ABD'den Kuzey Kore'ye zeytin dalı: Her konuda diyaloğa hazırız

ABD'den Kuzey Kore'ye zeytin dalı geldi. Washington yönetimi, Kuzey Kore ile gerginliği azaltma dahil her konuda diyaloğa hazır olduğunu duyurdu.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 13:09

Polonya, Almanya'yı Adalet Divanı'na şikâyet edecek

Polonyalı Bakan Moskwa, Almanya'yı, Polonya'ya gönderdiği 35 bin ton çöpü temizlemekten kaçındığı için Avrupa Birliği Adalet Divanı'na şikâyet edeceklerini belirtti.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 12:54

Fransa'da elektriğe zam! Komisyon yüzde 74,5 istiyordu

Fransız Hükümeti'nin evlerde kullanılan elektriğe zam yapacağı bildirildi. Fransız Enerji Regülasyon Komisyonu (CRE), yüzde 74,5 zam isterken hükümetin yüzde 10 zam yapmaya karar verdiği belirtiliyor.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 12:22

Avrupa kavruluyor! İspanya'da termometreler 44 dereceyi gördü

Avrupa ülkelerinde çöl sıcakları etkisini sürdürüyor. İspanya meteoroloji kurumu, ülkenin güneyindeki Endülüs Özerk Bölgesi'ne bağlı Andujar kasabasında termometreler 44.8' dereceyi gördüğünü duyurdu
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 12:00

Türkiye'den Suudi Arabistan'a çıkarma! Savunma alanından işbirliği anlaşması imzalandı

Suudi Arabistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet temaslarını sürdürüyor. Ankara ile Riyad arasında savunma ve askeri alanda ilişkileri derinleştirecek uygulama planı imzalandı
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 11:48

Çin'de mesai saatlerine tepki: Tam zamanlı evlat oldu

Çin'de aşırı mesai yaptırılan bir genç işini bırakıp tam zamanlı evlat oldu. Artık ev işlerini yapan genç kadın gelen iş tekliflerini reddediyor. "Yürüyen bir ceset gibi yaşadım" sözlerini kullanan kadın yeni bir akım başlatacak gibi gözüküyor.
DÜNYA - DÜNYA
18 Temmuz 2023 - 11:38

Avustralya'dan Rusya'ya net mesaj: Geri dönün

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı sonlandıran Rusya'ya kararından geri dönme çağrısında bulundu. Bakan Wong, "Rusya'yı müzakere masasına geri dönmeye çağırıyoruz." dedi.
Başa Dön Sona Git