Bekir Ödemiş kimdir, nereli? Bekir Ödemiş hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bekir Ödemiş kimdir, nereli? Bekir Ödemiş hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Bekir Ödemiş kimdir, nereli, kaç yaşında? Bekir Ödemiş hayatı ve biyografisi

CHP Bekir Ödemiş kimdir, nereli? Bekir Ödemiş hayatı, biyografisi ve kariyeri...

BEKİR ÖDEMİŞ KİMDİR?

Bekir Ödemiş, 1959 yılında Nevşehir'de doğdu. Üniversite eğitimini 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde aldı. Yüksek lisans eğitimini 1995 yılında Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde tamamladı ve Kamu Yönetimi Uzmanı ünvanı aldı. 

Bekir Ödemiş, iş hayatında ilk olarak 1979-1981 yılları arasında İETT'de görev aldı. 1984-1985 yıllarında Ankara-İstanbul hızlı tren projesinde Ayaş tünelinde, 1985-1987 yılları arasında Malatya-Adıyaman Çat sulama tüneli projelerinde mühendis ve şantiye şefi olarak çalıştı. Ödemiş,1989-1999 yılları arasında ise Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı görevi üstlendi. 2007-2013 yılların arasında ilaç ve gıda sektöründe olan bir holdingin yönetici kadrolarında bulundu. Türk Alman Bilimsel Araştrmalar Vakfı'nın (TAVAK) kurucularından biridir. 2019 yılından beri Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı görevini sürdürmektedir.

Siyasi hayatına CHP Eminönü ilçe gençlik kollarında başladı. 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Ürgüp Belediye Başkanı olarak seçilen Bekir Ödemiş iki dönem üst üste Ürgüp Belediye Başkanlığı yaptı. 2007 yılında genel seçimlerde CHP Nevşehir 1. sıra milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2014 yerel seçimlerinde CHP Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi. Bunun üzerine DSP'den Çankaya Belediye Başkan adayı oldu. Bekir Ödemiş evli ve bir çocuk babasıdır. Halihazırda Ankara Büyükşehir Belediye'sinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı görevini sürdürmektedir.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...