'Esed ve Rusya, DAEŞ'ten petrol alıyor'

Düzenleyen:
'Esed ve Rusya, DAEŞ'ten petrol alıyor'

DÜNYA Haberleri

ÖSO Genelkurmay Başkanı Birri, "DAEŞ'in, Suriye'de rejimle senkronize hareket eden bir grup olduğunun farkındayız. Gelişmeler, rejim ve Rusya'nın DAEŞ'ten petrol aldığını gösteriyor" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Ahmed Halid Birri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özgür bir Suriye'nin kurulması için çalıştıklarını söyledi.

Özgür Suriye hedefine en kısa sürede ulaşmak istediklerini ifade eden Birri, "Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin bir an önce oluşturulmasını istiyoruz. Türkiye'nin önerdiği güvenli bölge, Rusya'nın sınırdaki kabiliyet alanını daraltacaktır. Dolayısıyla Rusya güvenli bölgeyi engellemek için Suriye'deki saldırılarını artırdı" dedi.

"DAEŞ, rejimle senkronize hareket ediyor"

Rusya'nın her fırsatta "DAEŞ ile mücadele ettiğini" bildirmesine karşın gerçekte durumun farklı olduğunu belirten Birri, şöyle konuştu:

"Humus'un doğusunda ve ülkenin farklı yerlerinde dünyanın en büyük ikinci gaz yatağı olduğu söyleniyor. Nitekim Ruslar da bunları kendi çıkarları doğrultusunda korumak istiyor. DAEŞ'in Suriye rejiminin ortağı ve onun onlarla senkronize hareket eden bir grup olduğunun farkındayız. Hatta son gelişmeler Esed rejiminin ve Rusya'nın DAEŞ'ten petrol aldığını gösteriyor. Yakın tarihte DAEŞ üyeleriyle Rus saldırılarını yöneten komutanlar arasındaki ses kayıtları ortaya çıktı. Hiç kimse ortağını gelip katletmez."

Rusya'nın aynı zamanda Esed rejimini daha güçlü bir pozisyona getirmek istediğine dikkati çeken Birri, "Rusya hem rejimle hem de DAEŞ ile ortak hareket ediyor. Dolayısıyla Rusya'nın terörle mücadele gibi amacı yok" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...