Suriye'de muhalifler Yan Yaban'ın kontrolünü ele geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de muhalifler Yan Yaban'ın kontrolünü ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de muhalif birlikler, Azez-Cerablus hattında oluşturulması öngörülen güvenli bölgede bir köyün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldı.

Suriye'deki muhalif birliklerin Halep'in kuzeyinde Azez ile Cerablus arasında oluşturulması öngörülen güvenli bölgede yer alan Yan Yaban köyünün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, muhalif birlikler Azez, Cerablus ve Mari hattında oluşturulması öngörülen güvenli bölgedeki Yan Yaban köyünün denetimini tekrar ele geçirdi.

Muhaliflerin Çeke köyüne de ağır silahlarla operasyon başlattığını aktaran kaynaklar, çatışmalarda 6 DAEŞ üyesinin öldürüldüğünü, çok sayıda aracın da imha edildiğini kaydetti.

Suriyeli muhalifler geçen hafta da Azez-Cerablus hattında düzenlediği operasyonlarda Düdyen ve Karaköprü köylerini terör örgütü DAEŞ'ten geri almıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...