5 metrelik büyük beyaz köpek balığı dehşeti yaşattı: Balıkçının gözleri önünde dalgıcın kafasını kopardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
5 metrelik büyük beyaz köpek balığı dehşeti yaşattı: Balıkçının gözleri önünde dalgıcın kafasını kopardı

DÜNYA Haberleri

Meksika'da korkunç bir olay yaşandı! Beş metreden fazla bir uzunluğa sahip bir köpek balığı yılın ilk ölümcül köpek balığı saldırısını gerçekleştirdi. Büyük beyaz köpek balığı bir balıkçının gözlerinin önünde bir dalgıcın kafasını yedi.

Meksika'da yılın ilk ölümcül köpekbalığı saldırısında 5 metrelik büyük beyaz bir köpek balığı bir dalgıcın kafasını kopardı. Manuel Lopez isimli adam, 5 Ocak'ta bir balıkçının gözleri önünde köpek balığı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Dalgıçlar bölgedeki köpek balıkları konusunda uyarılmıştı ancak Manuel Lopez geçimini sağlamak için Tobari Körfezi'nde yumuşakça toplamak için dalış yapıyordu.

Jose Bernal isimli bir tanık, "Hayvan ona saldırdığında dalıyordu, köpek balığı onun kafasını kopardı ve iki omzunu da ısırdı" dedi. Ayrıca Bernal, bölgedeki dalgıçların köpekbalıkları konusunda uyarıldığını ve çoğu dalgıcın bu nedenle dalış yapmadığını sözlerine ekledi.

5 metrelik büyük beyaz köpek balığı dehşeti yaşattı: Balıkçının gözleri önünde dalgıcın kafasını kopardı

SİYAH GİYİNMEYİN UYARISI

Meksika’daki bazı biyologlar, foklarla karıştırılabilecekleri için dalgıçlara siyah dalgıç kıyafeti giymemelerini tavsiye etti ve ayrıca zehirli bir mercan yılanı gibi görünmeleri için dalgıç kıyafetlerinin üzerine beyaz çizgiler çizmelerini öneriyorlar.

Bazı balıkçılık organizasyonları ayrıca, köpekbalıklarını caydırmak için köpek balığı kalkanları veya elektriksel uyarılar yayan cihazlar gibi köpek balıklarını caydırabilecek cihazlar satın alması için hükümete çağrıda bulundu.

Bu arada, Meksika'da hükümet, köpek balığı tehlikesinin olduğu bölgelerde binlerce balıkçıya dalış yapmamaları için yıllık 7 bin 200 peso (7 bin 223 TL) maaş veriyor. Ancak bazı balıkçılar geçimlerini sağlamak için tehlikeyi göze alıyor. 

(Insider)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...