Avrupa Birliği'nden İngiliz Parlamentosuna çağrı

Düzenleyen:
Avrupa Birliği'nden İngiliz Parlamentosuna çağrı

DÜNYA Haberleri

AB Komisyonu Başkanı Juncker, "Avam Kamarası'nın 12 Nisan'dan önce bir karara varamaması halinde Brexit tarihinin kısa süreli ertelenmesi mümkün olmayacak" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude  Juncker, "Avam Kamarasının 12 Nisan'dan önce (ayrılığa ilişkin) bir karara  varamaması halinde Brexit tarihinin kısa süreli ertelenmesi mümkün olmayacak."  dedi. 

Juncker, Avrupa Parlamentosunun Brüksel'deki Brexit oturumunda yaptığı  konuşmada, AB'nin "son ana kadar" İngiltere'nin anlaşma olmadan Birlik'ten  ayrılmasının önüne geçmeye çalışacağını söyledi.

İngiliz Parlamentosunun gelecek günlerde Ayrılık Anlaşması'nı  onaylaması halinde, İngiltere'nin AB'den ayrılma süresini 22 Mayıs'a kadar  uzatabileceklerini belirten Juncker, "Avam Kamarasının 12 Nisan'dan önce bir  karara varamaması halinde ise Brexit tarihinin kısa süreli ertelenmesi mümkün  olmayacak." diye konuştu.

Juncker, büyük ihtimalle 12 Nisan gecesi İngiltere'nin AB'den  anlaşmasız ayrılmış olacağını ifade ederek "Bu istediğim bir sonuç değil ancak  AB'nin buna hazır olduğundan emin olmam gerekiyor." dedi.

İngiltere, 23 Haziran 2016'da yapılan referandumla AB'den ayrılma  kararı almıştı. Ülke, Lizbon Anlaşması'nın üyelerin Birlik'ten ayrılma sürecini  düzenleyen 50. maddesini 29 Mart 2017'de işleterek 2 yıl sürecek müzakere  sürecini başlatmıştı. İngiltere'nin AB ile vardığı uzlaşmaya göre normalde 29  Mart'ta gerçekleşmesi gereken Brexit, 12 Nisan'a ertelenmişti.

İngiltere, ayrılığın bir süre daha ertelenmesini talep ederken AB  üyesi ülkelerin liderleri 10 Nisan'da Brexit zirvesi için Brüksel'de bir araya  gelecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...