İran’a karşı savaş hazırlığı

İran’a karşı savaş hazırlığı

DÜNYA Haberleri

New York Times gazetesi, İran ile yaşanan gerilimin ardından ABD’nin bölgeye 120 bin asker göndermeyi planladığını iddia etti.

ABD’nin, geçen hafta İran’dan gelebilecek tehditlere karşı bölgeye yığınak yapmaya devam ediyor. “USS Abraham Lincoln” Uçak Gemisi Taarruz Grubu, 4 nükleer kapasiteli B-52 uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü, “USS Arlington” amfibi çıkarma gemisi, Patriot savunma bataryasını Körfez’e sevk eden ABD, bölgeye 120 bin asker daha göndermeye hazırlanıyor. New York Times gazetesi, ABD ordusunun Başkan Donald Trump’ın ulusal güvenlik desteğini yenileme planları çerçevesinde Orta Doğu’ya asker gönderilmenin planlandığını yazdı. Gazetenin adını açıklamadığı Amerikan ulusal güvenlik yetkililerine dayandırarak verdiği haberinde, ABD’nin bu tedbiri, İran’ın Amerikan kuvvetlerine saldırması veya nükleer silah programını güçlendirmesi tehdidine karşı alacağı belirtiliyor. Yetkililer gazeteye, revizyon emrinin Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’un liderliğindeki ekip tarafından verildiğini belirterek, “Ancak herhangi bir toprak işgali söz konusu olmayacak” dedi. Trump’ın onaylaması halinde gönderilecek 120 bin asker sayısı, ABD’nin 2003 yılında Irak’ı işgali sırasındaki asker sayısına yakın olduğu belirtiliyor.

F-35’LER UÇUŞA BAŞLADI
Bu arada ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, ABD Hava Kuvvetlerine bağlı F-15 ve F-35 uçaklarının, Basra Körfezi’nde İran’a yönelik “caydırma devriyeleri” gerçekleştirdiklerini açıkladı. F-15 ve F-35’ler’in, ABD kuvvetlerini ve menfaatlerini en iyi şekilde savunmak üzere konuşlandırıldığını söyleyen Albay Urban, “Bu bir güç gösterisi değil de saldırganlığı caydırma amaçlı varlık gösterisidir” dedi.

TRUMP YALANLADI
ABD Başkanı Trump, NYT gazetesinin “ABD, İran tehdidine karşı bölgeye 120 bin asker göndermeye hazırlanıyor” iddiasına açıklık getirdi. Beyaz Saray’ın bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Trump, “NYT’nin haberi ise kesin yalandır. Bölgeye kesinlikle asker gönderirdim ancak böyle bir şeyi planlamadık. Umarım planlamak zorunda da kalmayız. Eğer planlamış olsaydık bundan daha fazla asker gönderirdik” dedi. Söz konusu iddiayı Trump yalanlarken, Pentagon’dan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...