İngilizler yiyecek stokluyor

İngilizler yiyecek stokluyor

DÜNYA Haberleri

Panik havasının hâkim olduğu ülkede, kıtlık korkusuyla halk marketlere akın etti. Yiyecek ve ilaç dışında yedek giysi ve ayakkabı bile stoklayanlar var.

İngiliz halkı 31 Ekim’de gerçekleşmesi beklenen AB’den anlaşmasız ayrılık senaryosunda kıtlık yaşanabileceğini veya fiyatların çok yükseleceğini varsayarak stok yapmaya başladı. Panik havasının hâkim olduğu ülkede anlaşmasız Brexit’e karşı tedbir alanların yüzde 56’sı evlerinde yiyecek maddeleri depoluyor. Hazırlık yapanların yüzde 44’ü ev araç gereçleri stoklarken, yüzde 37’si ise ihtiyaç duyacağını düşündüğü ilaçları yedekliyor. Giyim eşyalarınının bile stoklandığı ülkede, tedbir alanların yüzde 28’i yedek giysi ve ayakkabı satın alıyor. İngiltere’de başkanlık yarışı veren iki aday da 31 Ekim’de Brexit kararını uygulayarak İngiltere’yi birlikten çıkarmayı vadediyor. Firmalar ise, yaklaşan yılbaşı yüzünden depolama sıkıntısı çektiklerini isteseler bile fazla üretim yapamayacaklarını belirtti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...