Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Attıkları gaz Yunan askerlerini etkiledi

Attıkları gaz Yunan askerlerini etkiledi

DÜNYA Haberleri

Mültecilerin Avrupa’ya gitmek amacıyla Yunanistan sınırında 15 gündür bekleyişi devam ediyor. Yunanistan sınır birlikleri, geçişleri engellemek için zaman zaman mültecilere biber gazı ve tazyikli suyun yanı sıra ölüm ve yaralanmalara sebep olan plastik ve gerçek mermilerle müdahalede bulunuyor.

Mültecilere sık sık biber ve göz yaşartıcı gazlarla saldıran Yunan güvenlik güçleri, gaz bombalarının etkisini artırmak için önceki gün sınırdaki askerî araca monte edilmiş fanı çalıştırmaya başlamıştı. Uzun süredir Türkiye’ye doğru esen rüzgârın yön değiştirmesi sebebiyle Yunan güvenlik güçleri fanın azizliğine uğradı. Fanın oluşturduğu akım yüzünden gaz bombalarının hedeflenen alandan geriye düşmesi sebebiyle Yunan sınır güçleri de gazdan etkilendi.
Öte yandan Yunanistan, Kastanies Sınır Kapısı’na kamyonla taşınan 1,5 metre yüksekliğindeki beton blokları, ekskavatörle sınır kapısının girişine yerleştirdi. Yunan güvenlik güçleri blokların üzerine çıkarak kapıya yaklaşan sığınmacıları gaz bombasıyla direkt hedef aldı. Atılan üç gaz fişeği ise Pazarkule Sınır Kapısı içerisindeki jandarma karakolunun bahçesine düştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...