Almanya, AB başkanlığını devralıyor

Almanya, AB başkanlığını devralıyor

DÜNYA Haberleri

Almanya, bugün Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını, Hırvatistan’dan devralıyor. 6 aylık başkanlığı sürecinde Covid-19’la mücadeleye odaklanacak olan Almanya'nın, AB içindeki ekonomik kriz, AB’den ayrılan İngiltere ile ilişkilerin geleceği, iklim ve çevre ile Çin’le stra

Selçuk BÖKE

tejik işbirliğine de yoğunlaşacağı belirtiliyor. Almanya'nın başkanlığı sürecinde AB-Türkiye ilişkilerine yönelik adımlar atılıp atılmayacağı ise en çok merak edilen konular arasında. AB-Türkiye ilişkilerine yeni bir ivme kazandırılması, Gümrük Birliği Anlaşmasının güncellenmesi, yeni fasılların açılması ve vize serbestisi gibi zorlu konularda Ankara-Berlin hattında daha çok mesai harcanması bekleniyor. Öte yandan,  Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatması, ardından Ankara'dan gelen tüm diplomatik çağrı ve girişimlere rağmen Türkiye’yi "riskli bölge" ilan etmesi sonrası, söz konusu 6 ayın bu bağlamda zorlu geçeceği değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...