Macron'un gazı Paris’i yaktı

Macron'un gazı Paris’i yaktı

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un, kamuou nezdinde güven kaybederek hızla düşüşe geçen itibarını kurtarmak için Doğu Akdeniz’de gaz, tahrik ve teşvik peşinde koşması, Paris sokaklarını karıştırdı.

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle gösterilere ara veren sarı yelekliler, 4 ay sonra Wagram Meydanı’nda toplanarak, Macron'un politikalarını protesto etti. Yüzlerce gösterici, Macron karşıtı sloganlar attı, pankartlar taşıdı. Polis ile eylemciler arasında arbede yaşanırken, göstericilere biber gazıyla müdahale edildi. Göstericiler, müdahale sırasında yerlerde sürüklendi. Eylemde elektrikli scooter’lar, çöp bidonu ve bir araç ateşe verildi. 30 metro istasyonu kapatıldı. Strazburg, Lyon, Bordeaux ve Toulouse gibi kentlerde de gösteriler düzenlendi. Paris'i tekrar hareketlendiren gösterilerde 256 kişi gözaltına alındı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...