Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millî SİHA dengeleri değiştiriyor

Millî SİHA dengeleri değiştiriyor

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde teröristlere yönelik düzenlediği başarılı operasyonlarda kendini ispatlayan yerli Bayraktar TB2 SİHA, bugün dünyanın birçok noktasındaki sıcak çatışma bölgesinde görev yapıyor.

Selçuk Böke ANKARA

Son olarak Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda yer alan millî SİHA, Ermeni mevzileri ve hava savunma sistemlerinin imha edilmesinde önemli bir rol oynuyor.  Daha önce, Libya’da dengeleri değiştirerek savaşın seyrini etkileyen TB2, darbeci Hafter güçlerine ait stratejik noktaları ve Libya’daki Rus yapımı Pantsir SM hava savunma sistemlerini imha etmişti. Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2, ROKETSAN’ın ürettiği yerli mühimmat MAM-L ile göreve çıkıyor. Millî SİHA TB2’nin Türk havacılık tarihinde havada kalma (27 saat 3 dakika) süresi ve irtifa (27 bin 30 feet) rekoru bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...