Otizmli çocuk, köpeği sayesinde sessizlikten kurtuldu

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Otizmli çocuk, köpeği sayesinde sessizlikten kurtuldu

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Çoğu otizmli gibi İngiltere’de Leon Kirby-Bulner isimli çocuk da kendisine ait, sessiz bir dünyada yaşıyordu. Şimdi 4 yaşında olan Leon daha bebekken, Hampshire’da ailesinin 2017’de getirdiği Fern isimli köpekle tanıştı. Köpek, çocuğun hayatına renk getirdi.

Oğlunun kendisinden emin, konuşkan biri haline geldiğini belirten annesi Hayley, çocuğundaki bu dönüşümün tamamen Fern sayesinde olduğunu söylüyor. Çocuğunun sürekli Fern’le oynadığını ve uyuyuncaya kadar onunla birlikte olduğunu belirten Hayley, “Ayrılmaz ikili oldular. Oğlumun ilk teması insanlarla değil Fern’le oldu. O gerçek bir hayvansever, hayvanları insanlara tercih ediyor. Oğlum artık mükemmel konuşuyor, hatta biraz geveze bile diyebilirim” diye konuştu. Hayley ve kocası Karsten, şimdi Facebook’taki sayfalarında, otizmli çocuğu olan ailelerin yardım köpeği edinebilmeleri için yardım topluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...