Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB mahkemesi başsavcısı: Macaristan göçmenlere muamelesinde AB hukukunu çiğnedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB mahkemesi başsavcısı: Macaristan göçmenlere muamelesinde AB hukukunu çiğnedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Adalet Divanı Başsavcılığı, Macaristan'ın iltica isteyenlere yönelik muamelesinin Avrupa Birliği (AB) hukukunu ihlal ettiğini savunarak mahkemenin bu yönde karar vermesi çağrısında bulundu.

Başsavcı Athanasios Rantos'un bağlayıcılığı bulunmayan görüşünde, Macaristan'da çıkarılan yasanın iltica isteyenlere uluslararası koruma sağlama olasılığını zayıflattığı belirtildi.

Macaristan'da 2018'de çıkarılan yasal düzenlemelerin ayrıca iltica isteyen kişilere hukuki yardım sağlayan kişi ve kuruluşlara engelleme getirdiği ifade edildi. Düzenleme, bu kişilere 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyordu.

Görüşte, ilticacıların kabul edilmemesi için getirilen yasal zeminin, Macaristan'ın AB hukukundan kaynaklanan yükümlülükleriyle bağdaşmadığı vurgulandı.

AB Komisyonu, Macaristan'ın iltica yasalarına uymadığı gerekçesiyle 2018'de mahkemede dava açmıştı. AB'nin en yüksek mahkemesi olan Adalet Divanı, çoğunlukla başsavcılığın görüşleri doğrultusunda karar veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...