Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere Başbakanı Johnson: Günlük vakalar 50 bini bulabilir

Düzenleyen:
İngiltere Başbakanı Johnson: Günlük vakalar 50 bini bulabilir

DÜNYA Haberleri

Delta varyantının hızla yayıldığı İngiltere'de son 24 saatte 27 binden fazla kişi korona oldu. Ülkenin yüzde 86'sı aşılanmasına rağmen vahim tablo artıyor.

Koronavirüse karşı toplumsal bağışıklığın kazanıldığı İngiltere’de durum yeniden kötüleşti. Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantının hızla yayıldığı İngiltere’de son 8 gündür vakalar 20 binin üzerinde seyrediyor. İngiltere'de 1 Haziran'da 3 bin 165 olan günlük vaka sayısı 1 Temmuz'da 27 bin 561'e kadar çıktı. Ülkede, günlük vaka sayısı 1 ayda yaklaşık 3 kat arttı.

27 BİN VAKA, 9 ÖLÜ

Son 24 saatte ise 27 bin 334 vaka tespit edildi. Böylelikle pandemiden bu yana görülen vaka sayısı 4 milyon 930 bin 534'e ulaştı. Vakaların bu kadar yüksek olmasına rağmen ülkede 9 kişi Covid’den öldü, toplam can kaybı 128 bin 231 oldu. 

NÜFUSUN YÜZDE 86’SI AŞILANDI

Bu arada, İngiltere’de 45 milyon 351 bin 719 kişiye bir doz aşı vuruldu. Bu ülkedeki yetişkin nüfusunun yüzde 86’sına tekabül ediyor. İkinci dozun yapıldığı yetişkin oranı ise yüzde 64. Yani ülkedeki 33 milyon 726 bin 362 kişi her iki doz aşıyı da vuruldu.

MASKELER ÇIKIYOR

Öte yandan, İngiltere, 19 Temmuz itibarıyla sosyal mesafe kuralı ve maske zorunluluğunu kaldırmayı planlıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 tedbirlerinin kaldırılmasıyla ilgili son gelişmelere ilişkin baş tıp görevlisi Prof. Chris Whitty ve hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance ile basın toplantısı düzenledi.

"SALGIN BİTMEKTEN ÇOK UZAK"

Johnson, ülkede Kovid-19 vakalarının oldukça hızlı yükseldiğine ve hastaneye başvurularda da artış olduğuna dikkati çekerek, "Bu salgın bitmekten çok uzak ve 19 Temmuz'a kadar günde 50 bin vaka görebiliriz." ifadesini kullandı.

İŞLETMELER TAM KAPASİTE MÜŞTERİ ALACAK

Hükümetin aşılama hedeflerine ulaşma yolunda olduğunu ve aşıların etkili olmaya devam ettiğini aktaran Johnson "Önümüzdeki birkaç hafta içinde toplumu yeniden açamazsak, ne zaman normale dönebileceğiz?" dedi. Başbakan Johnson, bu kapsamda, 19 Temmuz'dan itibaren 1 metre olan sosyal mesafe kuralının kaldırılacağı ve gece kulüpleri dâhil kalan bütün işletmelerin kapasite sınırı olmaksızın açılmasına izin verileceğini belirtti. 

İKİZ DOZ AŞI OLANA KARANTİNA YOK

Covid-19 test sonucu pozitif çıkanlar ile temaslı kişilerin kendisini izole etmeye devam edeceğini söyleyen Johnson, ancak iki doz aşı olanların temaslı olması durumunda izolasyondan muaf tutulacağını açıkladı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...