Şeytana steril taş

Şeytana steril taş

DÜNYA Haberleri

Arafat ve Müzdelife vakfelerinin ardından büyük şeytana yedişer taş atan hacı adayları, kurbanlarını kesip tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı. Taşlar koronavirüs sebebiyle dezenfekte edildi.

Koronavirüs salgını sebebiyle sınırlı sayıda kişinin hac yapmasına izin veren Suudi Arabistan yönetiminin, haccın rükünlerinin yerine getirilmesi sırasında yoğun sağlık tedbirleri aldığı görüldü. Fiziki mesafenin uygulandığı hac sırasında hacı adaylarının ilk gün büyük şeytana atacağı yedişer taşın bile Hac Bakanlığı tarafından dezenfekte edilmiş mühürlü torbalar içerisinde verilmesi dikkat çekti. Covid yüzünden geçtiğimiz sene yurt dışından hacı adayı kabul etmeyen, sadece ülke içerisinde yaşayan yerli ve yabancı 10.000 Müslüman’ın hac görevini sohbet hatları yapmasına müsaade eden Suudi Arabistan yönetimi, bu sene de yine ülke dışından gelişleri engelledi. Kendi vatandaşları ve Suudi Arabistan’da yaşayan 160 ülkenin vatandaşlarından oluşan 60.000 kişiyi kura yöntemi ile belirleyen Bakanlık sadece bu kişilere hac farizası için izin verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...