ABD'li Bakan'ın Çin Başbakanı'na saygı gösterisi gündem oldu
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in Çin ziyareti esnasında yaptığı hareket sosyal medya ve basında geniş yer buluyor. Yellen'in, Çin Başbakanı'nın önünde Japon kültüründe büyüklere saygı göstermek amacıyla yapılan eğilme hareketini 3 defa tekrarlaması konuşuluyor
ABD Hazine Bakanı Janet Yellenin bu ay başında dünyanın en büyük 2. ekonomisine sahip ülkesi Çin’e yaptığı gezi dünya basınında geniş yer buldu.
Yellen’in Pekin’de Çinli Başbakan Li Qiang ile bir araya geldiği esnada yaptığı hareket, ABD basınında iki ülke ilişkilerinden daha fazla konuşuldu.
Yellen!in, Qiang’ın önünde genellikle Japon kültürüyle özdeşleşen saygı ifadesi olarak 3 defa eğilmesi tartışmalara neden oldu.
Sosyal medyada dalga konusu olan ABD’li Bakan’ın Çin ile Japonya’yı karıştırmış olabileceği konuşuluyor.
BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
