ABD’nin Minsk Büyükelçiliği'nden vatandaşlarına uyarı: Belarus’u derhal terk edin

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
ABD’nin Minsk Büyükelçiliği'nden vatandaşlarına uyarı: Belarus’u derhal terk edin

DÜNYA Haberleri  / TRT Haber

Son dakika haberine göre, ABD’nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus’taki ABD vatandaşlarının ülkeyi derhal terk etmeleri gerektiğini bildirdi.

ABD’nin Minsk Büyükelçiliği, Litvanya’nın Belarus’la bazı sınır kapılarını kapattığını bildirerek, Belarus’taki ABD vatandaşlarının ülkeden çıkması gerektiğini duyurdu. 

LİTVANYA, BELARUS SINIRINI KAPATIYOR

ABD’nin Minsk Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Litvanya’nın Belarus’la bazı sınır kapılarını kapatma kararı aldığı anımsatıldı.

Belarus’a komşu başka Avrupa ülkelerinin de benzer kararlar alabileceğine işaret edilen açıklamada, “Polonya, Litvanya ve Letonya hükümetleri, Belarus’la daha fazla sınır kapısının kapatılmasının mümkün olduğunu belirttiler. Belarus’taki ABD vatandaşları ülkeyi derhal terk etmeli.” ifadelerine yer verildi.

YARDIMLAR SINIRLI OLACAK

ABD vatandaşlarına Belarus’a seyahat gerçekleştirmemeleri uyarısında da bulunulan açıklamada, ABD'nin Minsk Büyükelçiliğinin ülkedeki ABD vatandaşlarına sağlayabileceği yardımın da sınırlı düzeyde olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, ABD vatandaşlarına Rusya ve Ukrayna’ya yönelik seyahat gerçekleştirilmemesi uyarısı da yer aldı.

 
Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...