Afgan doktor Zakira Hikmet'e Cesur Kadın Ödülü

- Güncelleme:
Afgan doktor Zakira Hikmet'e Cesur Kadın Ödülü

Dünya Haberleri

Her yıl Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen 2023 Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’nü bu yıl Türkiye’deki mülteci çalışmaları nedeniyle Afgan aktivist doktor Zakira Hikmet kazandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Dr. Hikmet’e ödülü 8 Mart’ta Beyaz Saray’da düzenlenen bir törenle Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken ve First Lady Jill Biden tarafından verilecek. 

Üniversite eğitimi için geldiği Türkiye’de Tıp Fakültesinde burslu olarak okuyan Dr. Zakira Hikmet, tıp eğitimi boyunca mülteci yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştı. Mültecilerin hakları ve hizmetlere erişimi için savunuculuk yaptı. 2014 yılında Türkiye’de Afgan Mülteci Dayanışma Derneğini kurdu. O zamandan bu yana bütün mültecilerin ve kadınların haklarını savunmak için çalışan Dr. Hikmet, Kayseri’de yaşıyor. 

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...